Bitcoin se îndreaptă spre 2.800 de dolari. Valoarea monedei virtuale aproape s-a triplat de la începutul anului

Bitcoin se îndreaptă spre 2.800 de dolari. Valoarea monedei virtuale aproape s-a triplat de la începutul anului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 mai 2017

Bitcoin continuă să înregistreze noi recorduri. Moneda virtuală a câștigat aproape 290 de dolari în tranzacțiile intraday de joi și se apropie de prețul de 2.800 dolari pe unitate, pe fondul cererii puternice din piețele asiatice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Bitcoin a luat un avânt enorm”, comentează celebrul expert în securitate cibernetică John McAfee, fondatorul companiei McAfee și șeful MGT Capital Investments, companie care a anunțat în această săptămână că își majorează capacitatea de minare la circa 225 de bitcoin pe lună, prin integrarea în rețeaua proprie a 1.000 de noi computere.

Cea mai cunoscută monedă virtuală a urcat astăzi până la un maxim de 2.791,70 dolari/unitate, un nou record istoric, cu aproape 290 dolari peste prețul de 2.502,71 dolari/unitate consemnat la închiderea de miercuri, potrivit datelor CoinDesk.

Bitcoin sare în premieră de 2.200 dolari. \ CITEȘTE ȘI Bitcoin sare în premieră de 2.200 dolari. "Regretul" unui trader: 1.000 dolari investiți în moneda virtuală în 2010 ar valora acum 35 milioane dolari

În jurul orei 18:20 (ora României), un bitcoin era cotat la 2.777,77 dolari, în urcare cu 11% față de referință.

Bitcoin se îndreaptă spre 2.800 de dolari. Valoarea monedei virtuale aproape s-a triplat de la începutul anului
Bitcoin și-a dublat valoarea de la începutul lunii, când era tranzacționat la circa 1.350 de dolari/unitate. Comparativ cu prețul de 1.016 dolari consemnat în prima zi a anului, criptomoneda a câștigat peste 190% în valoare.

Evoluția puternic ascendentă a bitcoin din ultimele luni vine atât pe fondul creșterii interesului pentru monede virtuale în rândul investitorilor, unii dintre aceștia considerând criptomonedele un activ de “refugiu”, similar aurului și certificatelor de trezorerie, cât și în urma deciziei Japoniei de a include bitcoin în categoria instrumentelor de plată recunoscute legal.

Cum bitcoin nu este o monedă cunoscută pentru stabilitatea prețului, analiștii avertizează asupra unei corecții puternice în următoarea perioadă, existând și speculații potrivit cărora prețul ar fi “umflat” de tranzacțiile realizate de câțiva investitori cu expunere mare pe bitcoin, care vând din monede pentru a cumpăra dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
record
tranzactii