Bitcoin se menține la peste 22.000 de dolari, înainte de date privind inflația din SUA și o îmbunătățire a rețelei Ethereum

Bitcoin se menține la peste 22.000 de dolari, înainte de date privind inflația din SUA și o îmbunătățire a rețelei Ethereum
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2022

Bitcoin s-a menținut la peste 22.000 de dolari, continuând creșterile din ultima săptămână, înaintea datelor privind inflația din SUA și a unei actualizări foarte anticipate a rețelei Ethereum, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a fost tranzacționată la circa 22.322,25 dolari pe unitate, conform datelor CoinDesk. După ce a scăzut miercuri sub 19.000 de dolari, la cel mai redus nivel atins din iunie, bitcoin a crescut de atunci cu aproximativ 17%, scrie News.ro.

CONFIRMARE Fumătorii au răsuflat ușurați doar o lună. Liderul pieței, BAT, a scumpit țigările. LISTA noilor prețuri CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fumătorii au răsuflat ușurați doar o lună. Liderul pieței, BAT, a scumpit țigările. LISTA noilor prețuri

Acest lucru vine și pe fondul evoluției pozitive a acțiunilor din SUA, săptămâna trecută.

Bitcoin are o corelație strânsă cu piețele de acțiuni, în special cu bursa Nasdaq, și crește adesea atunci când indicele companiilor de tehnologie crește.

Investitorii în monede cripto așteaptă raportul indicelui prețurilor de consum din SUA, aferent lunii august, programat să fie publicat marți, pentru a vedea direcția în care se îndreaptă inflația, ceea ce ar putea oferi indicii privind viitoarele mișcări de politică ale Rezervei Federale din SUA.

Fed a majorat ratele dobânzilor pentru a încerca să controleze inflația. Criptomonedele, care sunt active de risc, au fost afectate. Aproape 2.000 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor, de la nivelul maxim istoric din noiembrie.

Bitcoin a scăzut cu peste 50% în acest an. Acest declin a fost, de asemenea, determinat de probleme specifice cripto, inclusiv colapsul unor proiecte cheie și falimentele care s-au răspândit în industrie.

Între timp, rețeaua Ethereum va finaliza o actualizare mult așteptată numită fuziune. Acest lucru va transforma blockchain-ul Ethereum dintr-un model de dovadă de lucru într-un model de dovadă de miză și va reduce semnificativ cantitatea de energie necesară pentru funcționarea rețelei.

Susținătorii spun că acest lucru ar putea deschide calea pentru o utilizare mai largă a monedei ether, criptomonedă care rulează pe Ethereum. Cu toate acestea, analiștii au avertizat că fuziunea nu va accelera neapărat rețeaua Ethereum, despre care se știe că este lentă, și nici nu va reduce taxele asociate tranzacțiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
ethereum