Bittnet Group atrage 10 milioane lei într-o nouă ofertă publică de obligațiuni listate: La prețul de 100 lei, pentru fiecare subscriere primită am fost nevoiți să refuzăm 4. E oportun să venim cu o nouă ofertă

Bittnet Group atrage 10 milioane lei într-o nouă ofertă publică de obligațiuni listate: La prețul de 100 lei, pentru fiecare subscriere primită am fost nevoiți să refuzăm 4. E oportun să venim cu o nouă ofertă

Mihai Logofătu

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Bittnet Group a închis o ofertă publică de obligațiuni, derulată între 27 noiembrie și 12 decembrie prin mecanismele Bursei de Valori București. Subscrierile au depășit 18,6 milioane lei, prețul final de emisiune este 100 lei, iar alocarea la acest preț este de 17%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

După ce în vară Bittnet a derulat în premieră o ofertă de obligațiuni corporative prin mecanismul ofertei publice, acum a fost reluat acest proces, pe baza unui prospect de ofertă aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În cursul ofertei au fost plasate 530 ordine de subscriere, pe toate palierele de preț disponibile (de la 94 la 106 lei). Totalul subscrierilor a depasit 18,6 milioane lei.

Suleyman Burak pleacă de la conducerea Patria Bank CITEȘTE ȘI Suleyman Burak pleacă de la conducerea Patria Bank

Analizând carnetul de ordine de subscriere, Bittnet a ales prețul de închidere al ofertei la 100 lei (acesta fiind prețul emisiunii și valoarea nominală), astfel că toți investitorii care au subscris la preț mai mare de 100 vor avea alocarea garantată la prețul de ofertă (și diferența rambursată), iar subscrierile la prețul de 100 lei se vor aloca pro-rata cu un indice de alocare de 0,1766924701.

“Sunt încântat de interesul constant al investitorilor pentru ofertele Bittnet: deși oferta noastră s-a derulat în paralel cu titlurile Fidelis, am primit subscrieri de 180% din valoarea ofertei. Ținând cont că, la prețul de 100 lei, pentru fiecare subscriere primită am fost nevoiți să refuzăm 4, cred ca este oportun să reluăm cât de curând o nouă ofertă în condiții similare – poate chiar în Ianuarie 2024”, declară Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.  

Aceasta este a opta ofertă de obligațiuni a grupului Bittnet începând din 2016, sumele atrase fiind în total de aproape 60 milioane lei. Dintre acestea, 4 emisiuni au fost deja răscumpărate la scadență sau anticipat, urmând a 5-a la finalul acestui an, iar aproape 2.000 de investitori-obligatari au primit dobânzi de 12,5 milioane lei, plus rambursarea capitalului investit – aproape 25 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet group
obligațiuni