Bloomberg: Băncile din Europa de Est sunt în prezent lidere la capitolul creștere

Bloomberg: Băncile din Europa de Est sunt în prezent lidere la capitolul creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2017

Sectorul bancar din Europa de Est cunoaște o perioadă de ascensiune în condițiile în care cheltuielile de consum au explodat, iar dobânzile încep să crească, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Băncile încep să profite de faptul că statele din Europa de Est înregistrează cel mai puternic ritm de creștere din ultimii ani, scrie Agerpres.

O dovadă a acestui avânt sunt principalii jucători de pe piața bancară din regiune. Băncile poloneze Bank Pekao SA și PKO Bank Polski SA au anunțat că vor acorda acționarilor dividende mai mari. Diviziile Erste Group Bank AG și Societe Generale SA au fost stimulate de înăsprirea politicii monetar în Cehia, în timp ce băncile din România profită de pe urma faptului că economia înregistrează un ritm de creștere care se apropie de două cifre. Chiar și Ungaria, țară care a experimentat cea mai mare bancă taxă pe bănci din Europa, a ajuns la un armistițiu cu sectorul bancar.

Numire surprinzătoare: Directorul executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost instalat la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum CITEȘTE ȘI Numire surprinzătoare: Directorul executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost instalat la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum

Atractivitatea crescută a sectorului financiar îi atrage pe investitori și împinge în sus cotațiile acțiunilor băncilor care se tranzacționează la valori ridicate la nivelul regiunii.

Jurnaliștii de la Bloomberg adaugă faptul că majoritatea politicienilor din regiune au încetat să mai trateze băncile ca o sursă de lichidități pentru promisiunile electorale.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
profit