BNP Paribas a obținut un profit net peste așteptări în trimestrul trei, de 1,89 miliarde euro

BNP Paribas a obținut un profit net peste așteptări în trimestrul trei, de 1,89 miliarde euro

Sursa foto: Tupungato | Dreamstime.com

scris 28 oct 2016

Profitul net al BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franța în funcție de active, a crescut cu 3% în trimestrul al treilea, la 1,89 miliarde de euro, depășind așteptările analiștilor, susținut de operațiunile de trading, transmite MarketWatch.

Analiștii anticipau un profit net de 1,62 miliarde de euro, potrivit unui sondaj efectuat de firma de analiză a pieței FactSet, scrie News.ro.

Veniturile au avansat cu 2%, la 10,59 miliarde de euro.

BNP Paribas a profitat de revenirea operațiunilor de trading care au susținut profitabilitatea altor bănci din Europa și Statele Unite, compensând nivelul foarte scăzut al dobânzilor și creșterea economică lentă.

Deutsche Bank a obținut un profit neașteptat în T3, de 278 milioane euro, și a majorat provizioanele pentru litigii CITEȘTE ȘI Deutsche Bank a obținut un profit neașteptat în T3, de 278 milioane euro, și a majorat provizioanele pentru litigii

Tranzacțiile cu instrumente financiare cu venituri fixe au înregistrat o creștere de 41% a veniturilor, astfel încât veniturile operațiunilor bancare pentru companii și de investment banking au avansat cu 13%, la 2,91 miliarde de euro, în cele trei luni încheiate la 30 septembrie.

BNP Paribas este prima bancă franceză importantă care raportează rezultatele financiare aferente trimestrului al treilea, Societe Generale și Credit Agricole urmând să le anunțe la începutul lunii noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnp paribas