Brexit continuă să lovească puternic în acțiunile bancare, care se prăbușesc pentru a doua zi consecutiv

Brexit continuă să lovească puternic în acțiunile bancare, care se prăbușesc pentru a doua zi consecutiv
scris 27 iun 2016

Acțiunile bancare europene se prăbușesc pentru a doua ședință consecutiv luni, pe fondul sentimentului negativ din piețe după ce Marea Britanie a ales să se desprindă de Uniunea Europeană, în condițiile în care investitorii se refugiază în plasamente sigure. Băncile listate la Londra înregistrează cele mai mari corecții, extinzând declinul din ultimele două zile la peste 40%.

În jurul orei 15:40, titlurile Royal Bank of Scotland (RBS) se depreciau cu 19,9%, până la 1,644 lire/unitate după ce vineri au consemnat un declin de 23%.

Acțiunile Barclays erau în scădere cu 16,8%, iar cele ale Lloyds Banking Group cu 9,2%.

Randamentul obligațiunilor britanice pe 10 ani a coborât pentru prima dată sub 1%. Lira, la un nou minim al ultimilor 31 ani CITEȘTE ȘI Randamentul obligațiunilor britanice pe 10 ani a coborât pentru prima dată sub 1%. Lira, la un nou minim al ultimilor 31 ani

Pe celelalte piețe, titlurile Credit Suisse Group se depreciau cu 9,1%, cele ale Deutsche Bank cu  7,6%, acțiunile Societe Generale au coborât cu 7,4%, în timp ce băncile italiene consemnau corecții de până la 12,5%. Titlurile băncilor italiene au consemnat vineri printre cele mai ample scăderi, șase dintre acestea, inclusiv Intesa Sanpaolo, pierzând peste 20% din capitalizarea bursieră.

Guvernul Italiei analizează susținerea băncilor cu până la 40 de miliarde de euro, după votul britanicilor pentru ieșirea din Marea Britanie, care a provocat scăderea puternică a acțiunilor instituțiilor financiare, afectate deja de nivelul ridicat al creditelor neperformante, au declarat persoane apropiate situației

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 înregistra un declin de 3,2%, peste corecția de 1,7% consemnată în prima parte a zilei. Acțiunile londoneze se drepreciau cu 2,1%, bursa de la Frankfurt era în scădere cu 2%, piața de la Paris cu 2,2%, iar bursa de la Madrid cu 1,5%, după ce anterior a urcat cu până la 1,2%.

În același timp, lira sterlină a coborât la un nou minim al ultimilor 31 de ani în raport cu dolarul american, fiind în scădere cu 3,45% față de referință, la 1,32 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
banci
evolutii
brexit
depreciere