Egiptul negociază cu FMI un împrumut de cinci miliarde de dolari

Egiptul negociază cu FMI un împrumut de cinci miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2016

Banca Centrală a Egiptului a început negocierile cu Fondul Monetar Internațional privind un împrumut de cinci miliarde de dolari, a declarat, pentru Reuters, un ministru din grupul ministerial economic al țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Discuțiile, care au început săptămâna trecută, sunt conduse de Banca Centrală a Egiptului, a explicat ministrul, fără a da detalii suplimentare privind tipul de împrumut solicitat de autoritățile de la Cairo.

Egiptul spera să-și redreseze economia prin atragerea de turiști, dar se confruntă cu dificultăți după ce, luna trecută, un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir s-a prăbușit în Marea Mediterană, cu 66 de persoane la bord. Acest dezastru aerian a fost doar ultima lovitură ce a afectat industria turistică a Egiptului, care suferă de pe urma celor cinci ani de turbulențe politice.

Deja, în primul trimestru al acestui an, sosirile de turiști au fost mai mici cu 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut, după ce Rusia, Marea Britanie și Germania au introdus interdicții de călătorie după doborârea, în luna octombrie 2015, a unui avion cu turiști ruși deasupra peninsulei Sinai.

Turismul este o sursă importantă de valută pentru economia egipteană, care suferă în prezent de pe urma unui deficit de dolari ce a încetinit activitatea economică. Industria turistică angajează în mod direct 1,3 milioane de persoane sau 5,2% din forța de muncă a Egiptului în 2014 și în prezent este responsabilă pentru aproximativ 3,5% din economie, față de 5% înainte de răsturnarea lui Hosni Mubarak, în 2011.

Obiectivul Egiptului îl reprezintă atragerea a zece milioane de vizitatori în 2017, care ar urma să genereze venituri de 12 miliarde de dolari.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
imprumut