Brexitul a majorat numărul bancherilor din Uniunea Europeană care câștigă peste un milion de euro pe an

Brexitul a majorat numărul bancherilor din Uniunea Europeană care câștigă peste un milion de euro pe an
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2023

O relocare mai amplă, provocată de Brexit, și creșterea tranzacționării au dus în 2021 la majorarea cu peste 40% a numărului bancherilor care câștigă peste un milion de euro pe an în Uniunea Europeană, se arată într-un raport publicatde Autoritatea Bancară Europeană (EBA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2021, numărului bancherilor care câștigă peste un milion de euro (1,08 milioane de dolari) pe an în Uniunea Europeană a ajuns la 1.957, de la 1.383 în 2020, o creștere de 41,5%, ajungând la cel mai ridicat de când EBA a început colectarea datelor, în 2010, scrie Agerpres.

BERD anticipează o pierdere record în 2022, în principal din cauza pierderilor din Rusia și Belarus CITEȘTE ȘI BERD anticipează o pierdere record în 2022, în principal din cauza pierderilor din Rusia și Belarus

Peste 70% din creștere este atribuită bancherilor din Italia, Franța și Spania, iar impactul inflației a contribuit de asemenea la majorarea câștigurilor, se arată în raport.

Înaintea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, multe bănci care foloseau Londra ca bază pentru clienții din blocul comunitar au fost nevoiți să-și deschidă noi unități în state membre UE, cum ar fi Germania, Franța și Irlanda, sau să-și extindă activitățile existente, pentru a evita întreruperea serviciilor furnizate clienților.

"Această creștere este legată de performanța bună generală a instituțiilor, în special pe segmentul tranzacționării, investiților bancare și vânzărilor, a continuării relocării angajaților din Regatul Unit în blocul comunitar și a majorării generale a salariilor", a precizat EBA.

Banca Centrală Europeană (BCE) face presiuni asupra acestor noi unități pentru a avea suficient personal.

Cei mai mulți bancheri de top sunt în Germania (589), Franța (371) și Italia (351).

Cei mai mulți bancheri cu salarii ridicate - 1.516 - au primit remunerația în cadrul pachetului total de salarizare situat între un milion și două milioane de euro, cel mai ridicat pachet de salarizare fiind între între 14 și 15 milioane de euro, a indicat EBA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
banci