BSTDB împrumută Garanti BBVA Consumer Finance cu 10 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de eficiență energetică

BSTDB împrumută Garanti BBVA Consumer Finance cu 10 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de eficiență energetică
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mai 2021

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane euro către Garanti BBVA Consumer Finance, pentru a finanța îmbunătățirile energetice și eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidențiale din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facilitatea acordată pe durata a 3 ani va ajunge în final la proprietarii de case din România pentru a investi în modernizări ce au în vedere reducerea consumului ridicat de energie și apă, utilizarea de energie regenerabilă și îmbunătățirea gestionării deșeurilor.

Acțiunile UiPath urcă la un nou maxim post-IPO. Deținerea lui Dines ajunge la 9,54 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Acțiunile UiPath urcă la un nou maxim post-IPO. Deținerea lui Dines ajunge la 9,54 miliarde dolari

Noua facilitate, bazată pe cooperarea dintre BSTDB și Garanti BBVA Consumer Finance începută în 2017, va permite finanțarea a circa 1.500 de gospodării românești.

Facilitatea pentru creditarea proiectelor de creștere a eficienței energetice vine după ce, tot luna aceasta, BSTDB a semnat o facilitate de leasing de 20 milioane de euro cu Garanti BBVA Leasing (care face parte din același grup financiar cu Garanti BBVA Consumer Finance), fonduri destinate finanțării întreprinderilor mici și mijlocii din România. Finanțarea va permite companiei să onoreze cererea IMM-urilor românești privind achiziționarea de echipamente, utilaje și vehicule.

Garanti BBVA Consumer Finance face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Leasing. Garanti BBVA Group România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

BSTDB, cu sediul în Salonic, Grecia, este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre, având un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca pentru comerț și dezvoltare a mării negre
bstdb
garanti bbva consumer finance
eficienta energetica
finantare energie
credit consum energetic