Bursa de Valori la București a pierdut aproape 29 de miliarde de lei din capitalizare

Bursa de Valori la București a pierdut aproape 29 de miliarde de lei din capitalizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2020

Bursa de Valori de la București a pierdut în această săptămână peste 28,7 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 18%, pe fondul pandemiei de coronavirus, relevă datele publicate pe site-ul bursei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dacă în săptămâna 2-6 martie 2020 capitalizarea pieței a depășit 158,76 miliarde de lei, în perioada 9-13 martie a.c. aceasta a scăzut la 130,037 miliarde de lei, arată Agerpres.

În schimb, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni derulate în ultima săptămână pe Bursa de la București a crescut cu 30,4%, la 444,7 milioane de lei, de la 340,977 milioane de lei în perioada precedentă.

Decizie CJUE: Tesco și Vodafone pierd o dispută cu Ungaria privind anumite taxe criticate pe motiv că ar submina jucătorii străini CITEȘTE ȘI Decizie CJUE: Tesco și Vodafone pierd o dispută cu Ungaria privind anumite taxe criticate pe motiv că ar submina jucătorii străini

Acțiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri și în această săptămână pe segmentul principal al Bursei de la București, generând tranzacții de peste 136,33 milioane de lei, deși prețul acțiunilor a scăzut cu 20%, urmate de acțiunile Fondului Proprietatea, cu 75,65 milioane de lei (minus 10,82%) și de cele ale Romgaz, cu schimburi de 52,79 milioane de lei (minus 16,79%).

Cel mai semnificativ declin, de 40,25%, a fost înregistrat de acțiunile Turbomecanica, iar cea mai bună evoluție bursieră a săptămânii a fost cea a societății TMK - Artom, care, deși a fost tot pe minus, a consemnat pe prețul acțiunilor o scădere de numai 0,45%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
virus