Bursele europene au început săptămână în declin. Valul de scăderi, resimțit și la BVB

Bursele europene au început săptămână în declin. Valul de scăderi, resimțit și la BVB

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 feb 2022

Bursele europene au început săptămână în scădere pe fondul conflictului din Ucraina și al sancțiunilor impuse în weekend împotriva Rusiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade cu 1,28% în debutul tranzacțiilor de luni. CAC 40 (Paris) scade cu 2,3%, iar DAX (Frankfurt) pierde 2,2%.

La Londra, declinul este de 1,28%.

Creștere explozivă de profit pentru Bittnet Systems, în contextul veniturilor financiare aduse de investițiile din anii anteriori CITEȘTE ȘI Creștere explozivă de profit pentru Bittnet Systems, în contextul veniturilor financiare aduse de investițiile din anii anteriori

La BVB, indicele BET scade cu 0,5%. Toți indicii, cu excepția BET-FI sunt în scădere. Indicele sectorului energetic, BET-NG, are cel mai puternic declin, de 0,89%.

Săptămâna trecută, bursele globale au înregistrat o volatilitate crescută după ce, joi, Rusia a decis invadarea Ucrainei. În weekend, situația a continuat să se agraveze, iar bursele se îndreaptă spre un început de săptămână cu scăderi substanțiale.

Banca Rusiei a decis să interzică executarea ordinelor de vânzare a activelor rusești plasate de clienții străini. Interdicția vine după o serie de măsuri impuse de Occident, inclusiv blocarea accesului mai multor bănci rusești la sistemul SWIFT.

Duminică, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat armatei să pună în alertă ridicată forțele "de descurajare" nucleară.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
bvb
bet
ucraina
rusia