Bursele europene au închis în creștere, iar indicele german DAX a extins un nivel record atins cu o zi în urmă

Bursele europene au închis în creștere, iar indicele german DAX a extins un nivel record atins cu o zi în urmă
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Bursele europene au închis miercuri în creștere, revenindu-și din evoluția mixtă observată la începutul săptămânii, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele regional Stoxx 600 a crescut cu 0,6% până la închidere, acțiunile miniere înregistrând o schimbare bruscă de direcție, pentru a urca cu 1,6%. Componenta automobilelor a crescut, de asemenea, cu 2,2%, în timp ce acțiunile de petrol și gaze au scăzut cu 0,9%, scrie News.ro.

FOTO McDonald’s și-a fixat ținta - 10.000 de noi restaurante CITEȘTE ȘI FOTO McDonald’s și-a fixat ținta - 10.000 de noi restaurante

Indicele blue chip DAX al Germaniei a crescut ușor, extinzând nivelul record pe care l-a închis marți.

Grupul de turism Tui a condus câștigurile individuale de acțiuni, cu un avans de 14%, deoarece investitorii au evaluat creșterea puternică a profitului pe întregul an și prognoza proaspătă pentru profitul operațional, privind o cu cel puțin 25% în 2024.

Acțiunile companiilor de vânzare cu amănuntul au scăzut, deoarece titlurile H&M au coborât cu 1,8% după ce analiștii Deutsche Bank au retrogradat acțiunile de la păstrează la vinde.

Nokia a continuat să sufere, acțiunile scăzând cu 6% după știrea că gigantul american de telecomunicații AT&T va colabora cu Ericsson pentru lansarea unei rețele wireless de ultimă generație în SUA.

Indicele german DAX a urcat cu 0,75%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,66%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,34%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,81%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,19%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni