Bursele europene cresc pentru a doua ședință la rând, după comentariile liniștitoare ale președintelui Fed

Bursele europene cresc pentru a doua ședință la rând, după comentariile liniștitoare ale președintelui Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 ian 2022

Acțiunile europene cresc miercuri pentru a doua zi consecutiv, în linie cu evoluția de ieri de pe Wall Street, în contextul în care președintele Rezervei Federale (Fed) a SUA a adoptat un ton mai temperat în legătură cu înăsprirea politicii monetare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu circa 0,45%, după un avans de 0,67% înregistrat ieri. Luni, indicele a pierdut 1,48%, cea mai mare scădere zilnică din 26 noiembrie.

ANRE a intrat în control la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Recomandări pentru clienții afectați de valoarea facturii CITEȘTE ȘI ANRE a intrat în control la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Recomandări pentru clienții afectați de valoarea facturii

Jerome Powell, președintele Fed, a declarat ieri că economia americană este pregătită pentru o politică monetară mai strictă, dar că adoptarea unei decizii privind reducerea deținerilor de titluri în valoare de 9.000 de miliarde de dolari ale Fed ar putea dura câteva luni, potrivit Reuters.

Indicele FTSE 100 (Londra) urcă cu 0,65%, CAC 40 (Paris) crește cu 0,45%, iar Dax (Frankfurt) se apreciază cu 0,32%.

Indicele american S&P 500 a crescut ieri cu peste 0,9%, iar Nasdaq Composite, în structura căruia o mare pondere o au giganții din tehnologie, a urcat cu 1,41%.

Atenția investitorilor globali se îndreaptă acum spre datele privind inflația din SUA, care urmează să fie publicate astăzi. Inflația anuală din Statele Unite a urcat, recent, la maximul ultimilor 40 de ani. Prețurile au crescut puternic, în ultimele luni, și în Europa, inflația anuală atingând un maxim record în luna decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
fed
powell