Bursele europene încep săptămâna în scădere, trase în jos de turism și petrol

Bursele europene încep săptămâna în scădere, trase în jos de turism și petrol
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mai 2020

Bursele europene majore scad luni, în pofida repornirii graduale a economiilor, fiind trase în jos de acțiunile companiilor din sectorul turistic și energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a dechis în urcare, însă ulterior a trecut în trecut în plan negativ. În jurul orei 12:30 (ora Românâniei), indicele scădea cu peste 0,5%.

Cele mai mari scăderi sunt înregistrate de companiile din sectorul turismului și din cel al petrolului și gazelor. Indicele sectorial Stoxx 600 OIl&Gas pierde 1,1%, în contextul în care cotația petrolului Brent scade cu peste 2%.

Oil Terminal Constanța vrea să ia un credit de peste 31 milioane lei CITEȘTE ȘI Oil Terminal Constanța vrea să ia un credit de peste 31 milioane lei

Indicele DAX (Frankfurt) scade cu 0,44%, CAC 40 (Paris) pierde 0,98%, iar FTSE 100 (Londra) înregistrează un declin de 0,43%.

EasyJet scade cu 8%, iar International Consolidated Airlines Group (IAG), proprietarul British Airways, pierde aproape 5%, în contextul în care guvernul britanic a anunțat companiile aeriene că are în plan impunerea unei perioade de carantină de 14 zile pentru cei care sosesc în Marea Britanie.

Scăderile în sectorul turismulu nu se limitează însă la Marea Britanie. Air France-KLM pierde 3,3%, compania anglo-germană TUI coboară cu 3,1%, iar Accor, cu 1,1%.

Duminică, premierul Boris Johnson a anunțat un plan de ridicare graduală a restricțiile legate de Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
burse europene
stoxx
actiuni europene
petrol
brent
turis
easyjer
british airways