Bursele europene închid pe roșu. Temerile legate de noi restricții, mai puternice decât optimismul privind dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19

Bursele europene închid pe roșu. Temerile legate de noi restricții, mai puternice decât optimismul privind dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 nov 2020

Bursele europene au încheiat ședința de joi cu un declin semnificativ, pe fondul îngrijorărilor legate de evoluția pandemiei și instituirea unor restricții suplimentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a pierdut peste 0,7% după ce, recent, a urcat la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei. Acțiunile din sectoarele cele mai vulnerabile la evoluția pandemiei, transport și turism, au avut cel mai abrupt declin, de peste 1,7%.

Indicele CAC 40 (Paris) a scăzut cu 0,67%, DAX (Frankfurt) a pierdut 0,88% , iar FTSE 100 (Londra) a coborât cu 0,8%. 

Investitorii vin cu sacii de bani la Guvern. Subscrieri în valoare de 165 milioane euro titlurile de stat puse în vânzare de Finanțe CITEȘTE ȘI Investitorii vin cu sacii de bani la Guvern. Subscrieri în valoare de 165 milioane euro titlurile de stat puse în vânzare de Finanțe

Președintele BCE, Christine Lagarde, a atenționat joi că inflația din zona euro ar putea rămâne și anul viitor în teritoriu negativ. Totodată, Lagarde a avertizat în legătură cu efectele negative pe care blocarea planurilor de stimulare economică le-ar putea avea. Avertismentul vine în contextul în care Ungaria și Polonia au blocat prin veto, luni, adoptarea proiectului bugetului Uniunii Europene (UE) aferent perioadei 2021-2027 și a finanțărilor în curs, în cadrul unei reuniuni la nivel de ambasadori.

Compania farmaceutică AstraZeneca, care lucrează la un vaccin împotriva Covid-19 alături de Universitatea Oxford, a anunțat astăzi că, potrivit studiilor clinice din faza a doua, produsul pe care îl dezvoltă declanșează la vârstnici, persoane cu un nivel de risc ridicat, un răspuns imun identic cu cel observat în cazul persoanelor tinere.

Având în vedere stadiul studiilor clinice, vestea nu este la fel de importantă comparativ cu anunțurile recente ale Pfizer sau Moderna.

Investitorii au ales să își îndrepte atenția mai mult înspre evoluția pandemiei și noile restricții anunțate sau pregătite de diferite state europene, notează CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus