Bursele europene, ședință verde în ziua alegerilor din SUA. Indicii americani urcă

Bursele europene, ședință verde în ziua alegerilor din SUA. Indicii americani urcă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 nov 2020

Bursele europene au crescut marți, în linie cu cele din Asia și SUA. Toate sectoarele au înregistrat evoluții pozitive, iar cele mai solide creșteri au fost în sectorul bancar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creștere cu 2,34%, la 356,01 puncte. Indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 2,44%, DAX (Frankfurt) a crescut cu 2,55%, iar FTSE 100 (Londra) a înregistrat un avans de 2,33%,

ASF: Curtea de Apel București respinge contestația Euroins pentru sancțiunile recente CITEȘTE ȘI ASF: Curtea de Apel București respinge contestația Euroins pentru sancțiunile recente

La ora închiderii burselor europene, indicii americani erau în creștere substanială. Astfel, Dow Jones Industrial Average urca cu 2,25%, iar S&P 500 creștea cu 2,04%.

Printre cele mai mari creșteri din ședința de astăzi se numără cea a BNP Paribas, cu un avans de peste 6% pe bursa de la Paris, după ce banca franceză a anunțat rezultate financiare peste așteptări.

Indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong a închis ședința de astăzi în urcare cu 1,96%, SSE Composite (Shanghai Composite) a urcat cu 1,42%, iar Nikkei 225 (Tokyo) a crescut cu 1,39%.

SUA își aleg astăzi președintele pentru următorii 4 ani, lupta având loc între actualul președinte, republicanul Donald Trump, și fostul vicepreședinte Joe Biden, candidat din partea Partidului Democrat.

Cele mai recente sondaje îl prezintă pe Biden ca favorit al alegătorilor, însă trebuie reamintit faptul că, în 2016, majoritatea sondajelor o arătau câștigătoare pe Hillary Clinton, astfel că rezultatul final este incert.

Un candidat trebuie să obțină minimum 270 de voturi din partea membrilor Colegiului Electoral pentru a câștiga alegerile prezidențiale din SUA. Membrii Colegiului Electoral sunt aleși în fiecare stat prin votul populației. Cele mai mare număr de electori, 55, este în California.

Alegerile din acest an au loc într-un context neobișnuit, având în vedere că pandemia de Covid-19 a ucis până acum circa 230.000 de persoane în Statele Unite și a lăsat fără loc de muncă milioane de americani. Totodată, anul acesta a fost marcat de proteste și manifestații de stradă violente în SUA, izbucnite după uciderea afro-americanului George Floyd de către un ofițer de poliție.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
alegeri burse
trump
biden
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
alegeri sua
burse