Dolarul a atins maximul ultimei luni față de un coș de valute, investitorii fiind precauți înainte de alegerile din SUA

Dolarul a atins maximul ultimei luni față de un coș de valute, investitorii fiind precauți înainte de alegerile din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2020

Dolarul american a atins luni maximul ultimei luni față de un coș de valute, iar indicatorii volatilității au urcat la cel mai ridicat nivel din luna aprilie, investitorii fiind agitați în legătură cu rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda americană s-a apreciat în ultima săptămână, ca urmare a scăderii apetitului pentru risc al investitorilor, care și-au redus pozițiile din cauza incertitudinilor legate de rezultatul alegerilor prezidențiale, scrie News.ro.

Raiffeisen Bank lasă o treime dintre agenții fără casierie CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank lasă o treime dintre agenții fără casierie

”Mișcarea pe care am văzut-o săptămâna trecută a fost o reducere a riscului pe scară destul de largă și cred că este justificat; oamenii sunt în mod natural sceptici în privința oricărui tip de predicție referitoare la alegeri, după ce s-a întâmplat acum patru ani”, a spus Erik Nelson, analist macroeconomic la banca Wells Fargo în New York.

Democratul Joe Biden conduce în sondajele de opinie, dar cursa pare destul de strânsă în statele cheie, unde președintele Donald Trump ar putea obține cele 270 de voturi ale electorilor necesare pentru a câștiga.

Investitorii sunt reticenți să aibă încredere în sondajele de opinie, după ce majoritatea nu au anticipat victoria lui Trump din 2016.

Indicele dolarului a urcat cu 0,02%, la 94,12, după ce a atins 94,29, cel mai ridicat nivel după data de 29 septembrie. Euro a scăzut cu 0,14%, la 1,1631 unități pentru un dolar, iar dolarul a avansat cu 0,16%, la 104,81 yeni pe unitate.

Indicatorii volatilității pe o săptămână, pentru euro și yen, au urcat la peste 11%, cele mai ridicate niveluri atins de la începutul lunii aprilie.

“Volatilitatea crește pentru că lichiditatea pentru hedging este foarte scăzută înainte de alegeri”, a explicat Jordan Rochester, analist în domeniul valutar la banca Nomura.

Încrederea este afectată și de creșterea numărului de cazuri de Covid-19 la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
sua