Bursele și prețurile petrolului au scăzut la nivel mondial, iar randamentele obligațiunilor SUA au crescut

Bursele și prețurile petrolului au scăzut la nivel mondial, iar randamentele obligațiunilor SUA au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2023

Piețele globale de acțiuni au scăzut, în timp ce randamentele titlurilor americane de Trezorerie au atins noi maxime, marți, în timp ce investitorii au analizat perspectivele unei politici monetare stricte mai lungi decât se anticipa a Rezervei Federale (Fed), în urma unor date economice solide, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investitorii și-au menținut o atitudine conservatoare, după ce oficialii Fed au semnalat săptămâna trecută că banca centrală a Statelor Unite va continua să crească ratele dobânzilor pentru mai mult timp decât s-a estimat anterior, în încercarea sa de a domoli inflația, scrie News.ro.

Modificare a Codului Rutier, avizată: Folosirea de către șoferi a luminilor în timpul zilei, extinsă la alte categorii de drumuri CITEȘTE ȘI Modificare a Codului Rutier, avizată: Folosirea de către șoferi a luminilor în timpul zilei, extinsă la alte categorii de drumuri

Fed va publica miercuri procesul-verbal al ultimei sale întâlniri, care va oferi investitorilor o imagine asupra modului în care oficialii preconizează că vor merge ratele dobânzilor, după ce datele recente au arătat că prețurile de consum și angajarea forței de muncă din SUA sunt mai puternice decât erau așteptările.

Un sondaj publicat marți a arătat că activitățile de afaceri din SUA și-au revenit în mod neașteptat în februarie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni și reafirmând rezistența economiei americane în ciuda acțiunilor de politică monetară ale Fed.

Randamentele titlurilor de referință, pe 10 ani, au crescut la cel mai ridicat nivel din 10 noiembrie, înainte de a se retrage la 3,9175%.

Curba randamentelor dintre titlurile pe doi ani și pe 10 ani a rămas profund inversată, la minus 0,78 de puncte procentuale, indicând îngrijorări sporite cu privire la o recesiune iminentă.

Indicele acțiunilor mondiale MSCI, care urmărește acțiunile din 50 de țări, a scăzut cu 1,34%. Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu până la 1%, înainte de a recupera o parte din pierderi, până la un declin de 0,19%.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,52%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,37%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,46%.

Pe Wall Street, toți cei trei indici majori au fost tranzacționați în scădere, pierderile cele mai mari fiind înregistrate de acțiunile companiilor din sectorul tehnologiei.

Prețurile petrolului au scăzut într-o sesiune volatilă, deoarece preocupările persistente cu privire la creșterea economică globală au depășit temerile legate de oferta limitată și i-au determinat pe investitori să obțină profituri din câștigurile din ziua precedentă.

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 1,38%, până la 82,91 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) pentru luna martie, care expiră marți, a scăzut cu 0,12%, până la 76,25 dolari pe baril.

Dolarul a crescut față de majoritatea monedelor importante, pe fondul datelor care arată întărirea economiei SUA.

Indicele dolarului a fost tranzacționat la 0,125%. Euro a scăzut cu 0,24%, până la 1,0656 dolari, deoarece a fost sub presiune din cauza datelor care au arătat că activitatea de producție din zona euro s-a deteriorat.

Prețurile aurului au scăzut, pe măsură ce dolarul a crescut și randamentele obligațiunilor au crescut. Aurul spot a scăzut cu 0,4%, la 1.834,02 dolari uncia, în timp ce contractele futures pe aur din SUA au coborât cu 0,26%, până la 1.835,60 dolari uncia.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
petrol
sua