Cardul Apple este investigat pe Wall Street, în urma unei acuzații de discriminare de gen făcută pe un tweet viral

Cardul Apple este investigat pe Wall Street, în urma unei acuzații de discriminare de gen făcută pe un tweet viral
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2019

Cardul Apple, lansat în septembrie, este investigat de o autoritate de reglementare de pe Wall Street în urma unei acuzații de discriminare de gen făcută pe un tweet viral, referitoare la modul în care este stabilită limita de creditare, relatează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programatorul web și autorul David Heinemeier Hansson a scris pe Twitter că i s-a oferit o limită de creditare de 20 de ori mai mare decât soției sale, chiar dacă cei doi au depus declarații de taxe comune, iar ea are un scor de creditare mai ridicat. Atunci când Hansson a contactat reprezentanții de customer service ai Apple, aceștia l-au respins, scrie News.ro.

”Cardul Apple este un program al naibi de sexist. Soția mea și cu mine am depus declarații fiscale comune, locuim într-un stat în care proprietățile se împart în mod egal între soți și am fost căsătoriți de mult timp. Cu toate acestea, algoritmul opac al Apple consideră că eu merit o limită de creditare de 20 de ori mai mare decât ea”, a scris Hansson pe Twitter.

CONFIRMARE BERD a investit 4,5 milioane de euro în obligațiuni emise de Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de mașini și leasing operațional pe plan local CITEȘTE ȘI CONFIRMARE BERD a investit 4,5 milioane de euro în obligațiuni emise de Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de mașini și leasing operațional pe plan local

După ce a contactat serviciul de servicii pentru clienți, Hannsson a spus că reprezentanții companiei i-au explicat că este rezultatul algoritmului și au insinuat că este o problemă cu cererea soției sale.

Tweet-urile, dintre care primul a primit 12.000 de like-uri și 5.000 de repostări, a atras între timp atenția unor personalități, între care co-fondatorul Apple Wozniak, care a scris că a avut o experiență similară când a aplicat pentru cardul Apple împreună cu soția sa.

”Și nouă ni s-a întâmplat același lucru. Am obținut o limită de creditare de 10 ori mai mare. Nu avem conturi bancare sau de credit separate sau orice alte active separate. Este dificil să discuți cu cineva pentru corectare. În 2019 se pune accentul pe tehnologie”, a scris Wozniak pe Twitter.

Ca reacție, o autoritate de reglementare pe pe Wall Street lansează o investigație oficială a algoritmului prin care banca Goldman Sachs stabilește creditul pentru cardul Apple, a relatat Bloomberg.

"Departamentul va efectua o investigație pentru a determina dacă a fost încălcată legislația din New York și dacă toți clienții au fost tratați în mod egal indiferent de sex”, a declarat un purtător de cuvânt al Lindei Lacewell, șefa Departamentului pentru Servicii Financiare din New York.

Goldman Sachs a negat într-un comunicat că ar exista practici discriminatorii în determinarea și stabilirea limitelor de creditare.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
card apple