CEC Bank lansează un nou instrument de finanțare de tip ”revolving” pentru companiile care fac exporturi

CEC Bank lansează un nou instrument de finanțare de tip ”revolving” pentru companiile care fac exporturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2017

Banca de stat CEC Bank a anunțat miercuri că lansează un nou instrument de finanțare de tip ”revolving”, în euro sau dolari, pentru companiile care realizează operațiuni de export.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creditul de tip "revolving" este o linie de finanțare pusă la dispoziția clienților de către bănci, pe care aceștia o pot folosi oricând, dar pentru care plătesc un comision chiar și dacă nu o utilizează. În unele cazuri, clienții pot alege să nu plătească creditul efectiv, ci doar dobânzile și comisioanele, scrie News.ro.

Prin noul instrument lansat de CEC Bank, denumit ”Plafonul pentru mobilizarea creanțelor de export”, firmele pot avea acces la un credit de tip ”revolving”, în euro sau dolari, prin care își pot finanța operatiuni de export prin intermediul acreditivelor de export cu plata la termen.

Acreditivul de export este un instrument prin care o firmă exportatoare se asigură că primește banii pentru marfa livrată. Banca firmei care importă se angajează să facă plata în schimbul prezentării documentelor conforme cu termenii acreditivului.

Plafonul este acordat de CEC Bank pe o perioadă de maximum 18 luni, cu posibilitatea prelungirii facilității pe noi perioade de până la 12 luni.

EXCLUSIV Vom plăti impozitul pe venitul global de două ori pe an, în tranșe egale - draft Finanțe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vom plăti impozitul pe venitul global de două ori pe an, în tranșe egale - draft Finanțe

”Valoarea plafonului acordat este de maximum 125% din valoarea contractelor de export derulate în anul precedent sau aflate în portofoliu la momentul solicitării facilității de credit”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților băncii, clientii beneficiază de consultanță gratuită în ceea ce privește pregătirea documentației de accesare a plafonului.

CEC Bank este deținută în proporție de 100% de stat, prin Ministerul Finanțelor, este pe poziția a opta în topul băncilor care activează în România, din punct de vedere al activelor. Banca a avut în 2015 o cotă de piață de 7,3%, în scădere față de 2014, când avea o cotă de piață de 7,7%, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR). Banca a încheiat anul 2015 cu un profit net de 11 milioane lei (2,5 milioane euro), în creștere cu 42% față de nivelul înregistrat în anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
exporturi