Cheltuielile mai ridicate au dus la scăderea profiturilor băncilor din SUA

Cheltuielile mai ridicate au dus la scăderea profiturilor băncilor din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Profiturile băncilor americane au scăzut cu 5,8% în 2022, după ce instituțiile financiare au majorat sumele de bani puse deoparte pentru a se proteja de pierderile din credite, pe fondul incertitudinilor economice și geopolitice, a informat Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din SUA (FDIC), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În trimestrul patru din 2022, profiturile băncilor americane au înregistrat un declin de 4,6%, dar per ansamblu rămân peste media profiturilor înregistrate de sector înaintea pandemiei, a anunțat FDIC.

Impact Developer & Contractor își majorează cu un sfert profitul net CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor își majorează cu un sfert profitul net

"Indicatorii cheie ai industriei bancare se mențin favorabili în această perioadă. Totuși, sectorul bancar continuă să se confrunte cu riscuri semnificative din cauza inflației, a majorării dobânzilor și a incertitudinilor geopolitice", a afirmat președintele FDIC, Martin Gruenberg.

Există unele semne ale diminuării calității, cum ar fi neîndeplinirea obligațiilor de plată, dar per ansamblu sectorul bancar este solid, în condițiile în care pe lista FDIC de "bănci cu probleme" sunt doar 39 instituții, cel mai redus nivel de cât se publică astfel de statistici, scrie Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
sua