Christine Lagarde nu vede risc de stagflație

Christine Lagarde nu vede risc de stagflație
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2022

Banca Centrală Europeană nu se așteaptă ca războiul din Ucraina să ducă la stagflație în zona euro, chiar dacă va avea ca efect majorarea inflației, din cauza prețurilor mai ridicate la energie, și va reduce creșterea economică, a declarat președintele BCE, Christine Lagarde, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Datele primite nu indică un risc de stagflație", a afirmat șeful BCE, într-un interviu acordat publicației cipriote Phileleftheros.

VIDEO Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock în timpul galei Oscar din cauza unei glume făcute despre soția sa CITEȘTE ȘI VIDEO Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock în timpul galei Oscar din cauza unei glume făcute despre soția sa

Creșterea economiei zonei euro, într-un scenariu sever din cauza războiul, ar putea scădea la 2,3% în 2022, dar în toate scenariile inflația ar urma să scadă și să se stabilească în jurul țintei NVE de 2% în 2024, a estimat Lagarde, scrie Agerpres.

Conform datelor publicate recent de Eurostat, rata anuală a inflației în zona euro a crescut până la 5,9% în februarie, de la 5,1% în ianuarie. Creșterea record a prețului energiei a majorat în februarie rata inflației în zona euro mai mult decât s-a raportat inițial, adăugându-se dificultăților cu care se confruntă BCE în reducerea stimulentelor monetare fără precedent, într-o perioadă în care incertitudinile privind efectele economice negative ale războiului sunt ridicate, apreciază analiștii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
stagflație