Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, evaluată la 68 miliarde dolari înaintea listării

Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, evaluată la 68 miliarde dolari înaintea listării
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mar 2021

Coinbase Global, operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din SUA, a fost evaluată la aproximativ 68 de miliarde de dolari într-o serie de tranzacții private cu acțiuni înaintea listării planificate pe bursa Nasdaq.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit prospectului de listare, acțiunile companiei s-au tranzacționat la un preț mediu ponderat de 343,58 dolari pe piața privată în perioada 1 ianuarie – 15 martie, comparativ cu un preț de 28,83 dolari în trimestrul al treilea din 2020.

Noul preț implică o evaluare de aproximativ 68 miliarde de dolari pentru platforma Coinbase și reflectă creșterea interesului investitorilor pentru acțiunile companiilor cu expunere pe criptomonede.

BRD distribuie un dividend cu randament mai mic de 0,5% CITEȘTE ȘI BRD distribuie un dividend cu randament mai mic de 0,5%

La ultima rundă de finanțare, în octombrie 2018, Coinbase a fost evaluată la puțin peste 8 miliarde de dolari.

O listare reușită ar reprezenta o victorie importantă pentru susținătorii adoptării criptomonedelor la scară largă, într-un sector care se luptă să obțină încrederea investitorilor în active tradiționale, a autorităților de reglementare, dar și a publicului larg, scrie Reuters.

De asemenea, ar putea fi văzută și ca o aprobare tacită din partea reglementatorilor la adresa criptoactivelor tranzacționate pe platforma Coinbase.

Coinbase vizează o listare tehnică pe bursa Nasdaq din New York, fără lansarea unei oferte publice în prealabil.

Fondată în 2012, Coinbase are 43 milioane de utilizatori în peste 100 de țări, din care 2,8 milioane de utilizatori activi lunar.

Printre cei mai mari acționari ai companiei americane se numără Andreessen Horowitz, Tiger Global Management, Ribbit Capital, Union Square Ventures și cofodatorul companiei, Frederick Ernest Ehrsam III.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
listare bursa coinbase
platforma criptomonede
evaluare
criptoactive