CONFIRMARE ASF sprijină piața brokerajului de asigurări. Contribuția pe venituri scade la jumătate

CONFIRMARE ASF sprijină piața brokerajului de asigurări. Contribuția pe venituri scade la jumătate

Președintele ASF, Leonardo Badea

scris 31 aug 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a decis reducerea la jumătate, de la 0,2% la 0,1%, a comisionului pe veniturile brokerilor de asigurare din România, începând cu 1 octombrie, ca măsură pentru sprijinirea pieței asigurărilor. 

Decizia a fost luată într-o ședință a conducerii ASF desfășurată joi, 30 august, după cum a anunțat Profit.ro.

 „Decizia vine în sprijinul dezvoltării și reașezării sectorului asigurărilor, în contextul în care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe această piață”, a declarat Președintele ASF, Leonardo Badea.

ANPC a amendat băncile și instituțiile financiare nebancare cu 2,5 milioane de lei în ultimii doi ani CITEȘTE ȘI ANPC a amendat băncile și instituțiile financiare nebancare cu 2,5 milioane de lei în ultimii doi ani

Cota va fi redusă de la 0,2% la 0,1% din venituri, măsura urmând să intre în vigoare de la data de 1 octombrie 2017.

Decizia vine după ce, în 9 august, Autoritatea a decis eliminarea, din 1 octombrie, a comisionului de 1% pe veniturile din exploatare în cazul brokerilor activi pe piața de capital din România.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
asf
leonardo badea
comisioane brokeri