Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Credit Europe Asigurări de către Ergo Austria

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Credit Europe Asigurări de către Ergo Austria
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2016

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea companiei Credit Europe Asigurări-Reasigurări, un jucător de dimensiuni mici pe piața românească, de către filiala austriacă a grupului german Ergo, controlat de reasigurătorul Munich Re, a anunțat, joi, instituția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Preluarea Credit Europe Asigurări de către Ergo Austria International a fost autorizată, în 4 aprilie, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), scrie News.ro

"Consiliul Concurenței a evaluat operațiunea din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței pe piața serviciilor de asigurare și reasigurare", a precizat instituția anti-monopol, într-un comunicat.

Preluarea Credit Europe Asigurări reprezintă prima tranzacție realizată de un investitor important pe plan internațional pe piața asigurărilor generale din România, după criza începută în 2008.

Grupul Ergo a intrat pe piața românească în 2009, prin intermediul Ergo Asigurări de Viață SA, care vinde doar polițe de asigurări de viață.

Ulterior, Ergo s-a numărat printre cei trei asigurători interesați de preluarea Astra Asigurări, dar a abandonat discuțiile ca urmare a pretențiilor considerate nerezonabile ale acționarilor acesteia, potrivit ASF.

Germania lansează o monedă de 5 euro cu un inel de plastic albastru în mijloc CITEȘTE ȘI Germania lansează o monedă de 5 euro cu un inel de plastic albastru în mijloc

Preluarea Credit Europe Asigurări reprezintă primul pas pentru intrarea Ergo și pe piața locală a asigurărilor generale, inclusiv a celor auto obligatorii (RCA).

Grupul Ergo a avut anul trecut venituri totale din prime de circa 18 miliarde euro și un capital de 5,4 miliarde euro.

Credit Europe Asigurări este deținută de Credit Europe Group NV (Olanda), parte a grupului turcesc FIBA. În 2014, compania a înregistrat prime brute subscrise de 42,3 milioane lei (circa 9,5 milioane euro), fiind pe poziția a 17-a în clasamentul asigurătorilor din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe asigurari
ergo austria
consiliul concurentei