Coronavirus: Indicii bursieri americani încep ședința în declin puternic. În Europa, acțiunile au cea mai abruptă scădere din 2016

Coronavirus: Indicii bursieri americani încep ședința în declin puternic. În Europa, acțiunile au cea mai abruptă scădere din 2016
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 feb 2020

Indicii bursieri americani scad puternic în ședința de luni, în linie cu bursele europene și asiatice, pe fondul numărului în creștere de îmbolnăviri provocate de noul coronavirus. Epidemia stârnește îngrijorare în rândul investitorilor, care se orientează spre activele de refugiu, ca aurul și obligațiunile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 și Dow Jones Industrial Average scad cu peste 3%, iar Nasdaq Composite, cu 3,58%.

Totodată, acțiunile europene și-au extins declinul din prima parte a zilei, încheind ședința cu cel mai abrupt declin zilnic de la jumătatea anului 2016, de 3,8%.

Între timp, aurul a urcat la un nou maxim al ultimilor 7 ani, contractele futures de pe bursa de mărfuri de la New York (Comex) atingând un maxim de 1.690 de dolari pe uncie, înainte de a-și tempera avansul, până la 1.677 dolari pe uncie.

Ajutorul de 37 milioane euro pentru salvarea Tarom primește undă verde de la Bruxelles CITEȘTE ȘI Ajutorul de 37 milioane euro pentru salvarea Tarom primește undă verde de la Bruxelles

Indicii DAX 30 și CAC 40, ai burselor de la Frankfurt și Paris, au pierdut circa 4%. La Londra, indicele FTSE 100 a scăzut cu 3,24%.

Pe bursa de la Milano, declinul a ajuns la 5,4% Guvernul italian a interzis, prin decret, accesul și părăsirea a 11 localități din nordul țării din cauza coronavirusului, iar autoritățile au luat mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, care a infectat peste 150 de persoane și a provocat decesul a patru cetățeni.

Potrivit celor mai recente statistici, numărul îmbolnăvirilor se ridică la 77.150 doar în China, bilanțul deceselor la nivel internațional fiind de 2.619 de persoane, dintre care 27 de persoane în afara Chinei, o creștere majoră față de săptămâna trecută, când au fost consemnate 5 decese în afara statului asiatic.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
s&p 500
dow jones
burse europene
corinavirus