Cotațiile petrolului cresc pe fondul deprecierii dolarului

Cotațiile petrolului cresc pe fondul deprecierii dolarului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mar 2016

Cotațiilele petrolului au crescut miercuri, susținute și de deprecierea dolarului după un discurs al președintelui Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, care sugerează că dobânzile din SUA nu vor fi majorate la ședința de luna viitoare, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pe bursa de la Londra, petrolul Brent cu livrare în mai era în creștere cu 1,4%, la 39,6 dolari/baril, în timp ce la New York, West Texas Intermediate (WTI) înregistra un avans de 1,6%, la 38,9 dolari/baril.

În ultimele cinci zile, cotațiile petrolului au scăzut, după ce în ultima lună înregistraseră creșteri. Astfel, după ce a atins minimul ultimilor 13 ani la începutul anului, petrolul a consemnat o revenire de la jumătatea lunii februarie, când Arabia Saudită, Rusia, Venezuela și Qatar au anunțat că sunt dispuse să înghețe producția de petrol la nivelul lunii ianuarie și au propus ca și ceilalți mari producători să facă același lucru.

BCR Leasing IFN a obținut un profit net de 26 milioane lei în 2015 CITEȘTE ȘI BCR Leasing IFN a obținut un profit net de 26 milioane lei în 2015

Dolarul s-a depreciat marți și miercuri, după ce președintele Fed, Janet Yellen, a afirmat că este nevoie de prudență în majorarea ratelor de dobândă, ceea ce a întărit convingerile investitorilor că instituția nu va majora luna aceasta dobânda cheie.

Bloomberg Dollar Index, care arată evoluția dolarului față de un coș de 10 monede, a scăzut miercuri cu 0,3%, înregistrând al doilea declin zilnic consecutiv.

Creșterea dobânzilor în SUA duce la aprecierea monedei americane, ceea ce se reflectă în reducerea cotațiilor aurului negru, exprimate în dolari. Pe de altă parte, dobânzile scăzute fac ca investitorii să se orienteze spre active mai riscante.

Fed a păstrat, luna aceasta, dobânda de referință la 0,25-0,5%, în linie cu așteptările piețelor și a revizuit în scădere estimarea privind rata dobânzii la final de an, de la 1,4% la 0,9%. Instituția anticipează creșterea dobânzii cheie în doar două etape în 2016, față de patru majorări anticipate anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
rezerva federala
sua
petrol
dolar
wti
brent
yellen