Creșteri pe burse după ce China a ridicat restricțiile de călătorie

Creșteri pe burse după ce China a ridicat restricțiile de călătorie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 aug 2023
Acțiunile globale, în special cele ale companiilor din industria luxului, cresc după ce China a ridicat restricțiile de călătorie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Culturii și Turismului din China a declarat că va ridica interdicția de călătorie în grup în țări precum SUA, Marea Britanie, Australia, Coreea de Sud și Japonia. Cumpărătorii din China reprezintă aproximativ 25% din vânzările europene de bunuri de lux, inclusiv achizițiile făcute de turiști, potrivit ultimelor estimări ale Goldman Sachs Group. 
 
Atmosfera de pe piețe este pozitivă înaintea datelor cheie privind inflația din SUA, care ar putea oferi indicii privind următorii pași ai Rezervei Federale. 
Amendă de jumătate de miliard de dolari pentru mari bănci de investiții de pe Wall Street. Cum au folosit WhatsApp, Signal și alte platforme de mesagerie CITEȘTE ȘI Amendă de jumătate de miliard de dolari pentru mari bănci de investiții de pe Wall Street. Cum au folosit WhatsApp, Signal și alte platforme de mesagerie

MSCI World crește cu 0,2%, iar indicele paneuropean Stoxx 600 urcă cu circa 0,5%. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton urcă cu 2,2%, iar Kering, care deține Gucci și Balenciaga, cu 1,37%.

Companiile europene din domeniul călătoriilor și al luxului au printre cele mai mari creșteri ale indicelui Stoxx 600, pe fondul speranței că vor beneficia de o creștere a cheltuielilor din turismul chinezesc.
 
Raportul american privind prețurile de consum va fi esențial pentru investitorii care încearcă să determine dacă Fed va înceta să crească ratele dobânzilor. Indicele prețurilor de consum, excluzând alimentele și energia, a crescut probabil cu 0,2% luna trecută, după o creștere similară în luna iunie, potrivit analiștilor chestionați de Bloomberg.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene
china