Curtea de Justiție a Uniunii Europene amendează România cu 3 milioane euro

Curtea de Justiție a Uniunii Europene amendează România cu 3 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2020

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a amendat România și Irlanda cu 3 milioane de euro și, respectiv, cu 2 milioane de euro pentru întârzierea și aplicarea incompletă a Directivei privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului,.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, România este obligată la plata unei sume forfetare în cuantum de 3 milioane de euro, în timp ce Irlanda are de achitat 2 milioane de euro.

FOTO Fisker vrea să dezvolte un nou automobil pe platforma electrică MEB de la Volkswagen CITEȘTE ȘI FOTO Fisker vrea să dezvolte un nou automobil pe platforma electrică MEB de la Volkswagen

Directiva 2015/8491 urmărește să prevină utilizarea sistemului financiar al Uniunii Europene în scopul spălării banilor și al finanțării terorismului. Statele membre trebuiau să transpună această directivă în dreptul lor național până la 26 iunie 2016 și să informeze Comisia Europeană cu privire la măsurile adoptate în această privință.

Curtea a constatat că, la expirarea termenului care le fusese stabilit în avizul motivat, România și Irlanda nici nu adoptaseră măsurile naționale de transpunere a Directivei 2015/849, nici nu comunicaseră Comisiei asemenea măsuri și că, prin urmare, acestea nu și-au îndeplinit obligațiile care le revin în temeiul directivei respective.

INFOGRAFIC Valori duble de trafic pe artere ale Capitalei imediat după ridicarea stării de urgență. Zilele de weekend - cele mai aglomerate CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Valori duble de trafic pe artere ale Capitalei imediat după ridicarea stării de urgență. Zilele de weekend - cele mai aglomerate

România a implementat abia anul trecut directiva respectivă, prin care emiterea de acțiuni la purtător a fost interzisă, legea cu aceste prevederi fiind publicată în Monitorul Oficial la 18 iulie.

Conform altor prevederi ale legii, tranzacțiile comerciale și relațiile de afaceri ale ”persoanelor expuse public”, adică ale demnitarilor, sunt monitorizate mai atent de către bănci, notari, contabil sau agenți imobiliari.

viewscnt
Afla mai multe despre
cjue
romania
amenda