Democrații evocă un posibil conflict de interese între Donald Trump și ancheta asupra Deutsche Bank

Democrații evocă un posibil conflict de interese între Donald Trump și ancheta asupra Deutsche Bank
scris 12 mar 2017

Lideri ai Partidului Democrat din Statele Unite cer o anchetă asupra modului în care Departamentul de Justiție administrează o investigație vizând banca Deutsche Bank, cel mai mare creditor al președintelui Donald Trump, suspectând un posibil conflict de interese, informează The Guardian.

Lidera democraților din Comisia pentru Servicii Financiare din Camera Reprezentanților, Maxine Waters, le-a cerut colegilor republicani să lanseze propria investigație asupra schemei de spălare de bani din dosarul în care este anchetată banca. În plus, Waters le-a cerut colegilor săi să afle dacă în acest caz există și alte încălcări ale legilor.

Autoritățile din SUA și Marea Britanie au cerut deja Deutsche Bank să plătească amenzi de peste 800 milioane de dolari pentru că nu ar fi reușit să oprească un transfer ilegal de peste 10 miliarde de dolari din Rusia. De asemenea, banca este anchetată de Departamentul de Justiție.

Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații CITEȘTE ȘI Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații

Potrivit publicației britanice, Deutsche Bank a examinat recent atât contul bancar al președintelui, cât și pe cele deținute de membri ai familiei sale, pentru a vedea dacă există vreo legătură cu transferul de bani. Banca nu a descoperit nicio legătură suspectă în acest caz.

Potrivit unei analize efectuate de Bloomberg, Trump are datorii de circa 300 milioane de dolari la Deutsche Bank. El are patru mari credite ipotecare, toate acordate de bancă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
donald trump