Deutsche Bank și UBS trebuie să plătească taxe restante de câte 50 de milioane de lire sterline în Marea Britanie

Deutsche Bank și UBS trebuie să plătească taxe restante de câte 50 de milioane de lire sterline în Marea Britanie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 mar 2016

Deutsche Bank și UBS, unele dintre cele mai mari bănci europene, trebuie să plătească taxe restante de câte 50 de milioane de lire sterline către autoritățile britanice, după ce au profitat de anumite lacune legislative, potrivit unei decizii adoptate miercuri de Curtea Supremă a Marii Britanii, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Taxele neplătite la timp vizează anumite scheme de acordare a bonusurilor pentru angajații băncilor, înființate în 2003. Potrivit BBC, bonusurile au fost plătite în 2004 sub formă de acțiuni, iar singura condiție pentru acordarea acestora a fost ca angații să nu părăsească compania în următoarele șase săptămâni de la primirea stimulentelor.

Autoritatea britanică din domeniul fiscal - Her Majesty’s  Revenue and Customs (HMRC) - a acuzat cele două bănci că au evitat plata unor taxe de aproximativ 50 de milioane de lire sterline fiecare, ca urmare a acestor scheme. Judecătorul Jonathan Mance, care s-a ocupat de acest caz, a afirmat că schemele sunt “irelevante din punct de vedere comercial“ și nu au alt scop decât evitarea taxelor.

UBS, pusă sub acuzare în Belgia pentru evaziune fiscală în formă agravată CITEȘTE ȘI UBS, pusă sub acuzare în Belgia pentru evaziune fiscală în formă agravată

Avocații celor două instituții financiare au afirmat în instanță că planurile de acordare a bonusurilor nu reprezintă o încălcare a legii, chiar dacă au avut ca scop diminuarea taxelor datorate.

“Decizia este o veste foarte proastă pentru bănci: vor fi nevoite să plătească taxe pentru bonusuri plătite angajaților în urmă cu peste un deceniu. Acest succes ar putea deschide o portiță pentru HMRC să atace alte așa numite scheme de evitare a taxelor, care erau perfect legale la momentul impementării”, spune Justin McGilloway, avocat la Wedlake Bell, care nu a jucat niciun rol în acest proces.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
ubs
deutsche bank
marea britanie
hmrc
banci
bonusuri
actiuni
legislatie