Directorul financiar Revolut a demisionat UPDATE: Declarațiile Revolut

Directorul financiar Revolut a demisionat UPDATE: Declarațiile Revolut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2019

Urmare a unui scandal în care Revolut este acuzat de facilitarea spălării de bani, șeful financiar al companiei și-a prezentat demisia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peter O’Higgins, directorul financiar al Revolut, care a venit la fintech-ul cu sediu la Londra în 2016, după ce a lucrat 12 ani pentru JP Morgan, și-a dat demisia săptămâna aceasta, conform unei surse anonime citate de The Telegraph.

Demisia survine după ce aceeași publicație britanică a scris că Revolut a oprit anul trecut vreme de trei luni sistemele automate care trebuiau să prevină transferurile suspicioase de bani.

Astfel, în perioada iulie - septembrie 2018, mii de trazacții ilegale s-ar fi realizat prin intermediul serviciilor Revolut, conform The Telegraph.

Banca Transilvania, aproape jumătate din rulajul cu acțiuni la BVB CITEȘTE ȘI Banca Transilvania, aproape jumătate din rulajul cu acțiuni la BVB

Revolut a raportat tranzacțiile respective instituțiilor financiare competente, însă le-a caracterizat ca insignifiante.

Revolut realizează tranzacții lunare de 4 miliarde de dolari pe lună și înregistrează între 8.000 și 10.000 de conturi curente noi în fiecare zi.

În România, Revolut a trecut de 170.000 de clienți, țara noastră reprezentând a cincea piață europeană pentru fintech-ul fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko.

UPDATE ora 14.40 Reprezentanții Revolut au transmis următoarea declarație a lui Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut:

"Articolul se referă la un proiect de îmbunătățire a sistemului pe care îl derulam în paralel cu sistemul și măsurile de control deja existente. Mai avansat din punct de vedere tehnologic, sistemul de verificare a sancțiunilor este doar o parte din întregul proiect de îmbunătățire. Ca orice companie de tehnologie, e foarte important pentru noi să ne îmbunătățim în permanență sistemele. Noile sisteme nu erau calibrate la standardele pe care le așteptăm, așa că am revenit la procesul anterior până la finalizarea calibrării.

În niciun moment în tot acest timp nu am eșuat să respectăm reglementările legale în vigoare și cerințele privind sancțiunile. Am efectuat în permanență o verificare completă a tuturor tranzacțiilor procesate, care a confirmat faptul că nu au existat tranzacții sancționate.

În niciun moment nu am notificat formal Financial Conduct Authority (FCA)".

În același timp este transmisă și declarația lui Peter O'Higgins: “Sunt foarte mândru de faptul că, în cei aproape trei ani petrecuți la Revolut, am reușit să creștem compania de la 1 milion GBP la 50 de milioane GBP în venituri. Cu toate acestea, pe măsură ce Revolut a început să se dezvolte la nivel global și să aplice pentru licența bancară în mai multe jurisdicții, a venit timpul să predau responsabilitățile mele unei persoane care are experiență de retail banking la nivel global. Apreciez foarte mult timpul petrecut la Revolut și sunt mândru de mine și echipa noastră pentru tot ceea ce am realizat împreună. Nu am nicio îndoială că Revolut va continua să construiască una dintre cele mai mari și de încredere instituții financiare din lume”.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
demisie
director financiar
fintech