Banca Transilvania, aproape jumătate din rulajul cu acțiuni la BVB

Banca Transilvania, aproape jumătate din rulajul cu acțiuni la BVB
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 feb 2019

Bursa de Valori București (BVB) a închis ședința de joi fără inflexiuni majore, într-un climat de indecizie la nivel european. Banca Transilvania (TLV) a asigurat 48,5% din rulajul cu acțiuni de 30,8 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rulajul total a însumat 31,86 milioane de lei (6,7 milioane de euro).

Indicele reprezentativ BET a închis în creștere cu 0,08%, la 7.675,21 puncte, iar indicele compozit BET Plus a închis la 1.147.06 puncte, după o apreciere modestă de 0,03%. Evoluțiile au venit în urma unui val de scăderi în ședința anterioară.

Acțiunile Băncii Transilvania au urcat cu 1,28%.

După Banca Transilvania, cel mai tranzacționat emitent a fost Romgaz (SNG), cu un rulaj de 3,31 milioane lei, urmat de BRD-Societe Generale (BRD) și Fondul Proprietatea (FP).

Transilvania Construcții, grup controlat de familia Timofte, și-a majorat afacerile cu 61% și a trecut pe profit CITEȘTE ȘI Transilvania Construcții, grup controlat de familia Timofte, și-a majorat afacerile cu 61% și a trecut pe profit

Indicele sectorului energetic BET-NG a fost singurul care a închis în scădere ședința de joi, cu o depreciere de 0,68%, deși OMV Petrom, cu cea mai mare pondere, a în urcare cu 0,44%. Titlurile Romgaz (SNG), al doilea cel mai tranzacționat emitent în tranzacțiile de astăzi, a pierdut 1,3%, iar acțiunile Electrica (EL) au scăzut cu 3,49%.

BET-FI, indicele celor cinci societăți de investiții financiare și Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,6%. Acțiunile Fondul Proprietatea au crescut cu 0,68%.

La nivel european, indicele Stoxx 600 a urcat cu 0,06%, după o ședință predominant "roșie", traderii punând incertitudinia în special pe seama negocierilor SUA-China.

"Ceea ce așeptăm cu adevărat constă în vești mai concrete despre negocierile comerciale", afirmă Mikael Jacoby de la Oddo Securities, citat de Reuters.

În contrast cu evoluția generală, acțiunile bancare europene au urcat cu 0,95%, pe fondul așteptărilor că Banca Centrală Europeană va relansa operațiunile țintite de refinanțare pe termen-lung (TLTRO) menite să asigure fonduri băncilor din zona euro pentru sprijinirea sectorului bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
sedinta bvb
bursa
banca transilvania
companii energie
finantare bce
banci europene