Dogecoin, monedă virtuală lansată ca o glumă, a crescut cu 40%, devenind a patra cea mai mare criptomonedă

Dogecoin, monedă virtuală lansată ca o glumă, a crescut cu 40%, devenind a patra cea mai mare criptomonedă

Foto: Anarami/Flickr

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2021

Dogecoin, monedă virtuală lansată ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin, a crescut marți cu 40%, devenind a patra cea mai mare criptomonedă, după ce a crescut cu 11.000% de la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda lansată ca o glumă are acum o valoare de piață de 69 de miliarde dolari, conform CNBC.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Miercuri, moneda virtuală, lansată în 2013 ca o satiră la adresa maniei cripto, a ajuns la un preț de 0,68 dolari după ce a înregistrat o creștere de 41% în ultimele 24 de ore.

Șeful Tesla, Elon Musk, care și-a luat titlul de “Technoking of Tesla” după ce producătorul auto a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, s-a autointitulat “tatăl” monedei (Dogefather) într-un mesaj pe Twitter. Musk a sugerat că ar putea face referire la Dogecoin în cadrul emisiunii Saturday Nigtht Live (SNL) din 8 mai.

Prețul Dogecoin a urcat atunci cu până la 26% în urma mesajului, până la un maxim intraday de 0,3417 dolari/unitate.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Dogecoin este o monedă virtuală derivată din Litecoin. A fost creată în 2013 de programatorii americani Billy Markus și Jackson Palmer, ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin. Sigla monedei este reprezentată de un câine din rasa Shibu Inu devenit faimos pe internet cu ajutorul meme-ului Doge.

Capitalizarea monedelor Dogecoin aflate în circulație se ridică în prezent la 39,5 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap.

viewscnt
Afla mai multe despre
dogecoin
elon musk
capitalizare dogecoin
tesla
bitcoin