VIDEO Elon Musk, inamic declarat al energiei fosile, surprins că folosește gaze naturale la "gigafabrica" Tesla din Texas

VIDEO Elon Musk, inamic declarat al energiei fosile, surprins că folosește gaze naturale la "gigafabrica" Tesla din Texas

Sursă foto: stabilis-solutions.com

scris 2 apr 2021

Cel mai recent semn că Elon Musk, inamic declarat al energiei fosile, a devenit mai deschis cu privire la utilizarea gazelor naturale este o filmare aeriană recentă de pe șantierul de construcție al noii "gigafabrici" Tesla din Austin, Texas, în care apar patru camioane-cisternă destinate transportului și livrărilor de gaze naturale lichefiate (LNG) parcate lângă amplasamentul viitoarei uzine, scrie Bloomberg.

Cisternele aparțin companiei Stabilis Energy din Houston și pot transporta în total suficient LNG cât să alimenteze cu energie electrică timp de o zi 32.000 de locuințe medii americane.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Miliardarul care a fondat Tesla, critic vechi al industriei energetice convenționale și susținător al generării de electricitate din surse regenerabile ca soluție de evitare a unui dezastru climatic, se bazează tot mai mult pe gaze naturale pentru proiectele sale. Acest lucru a devenit evident inclusiv la baza de lansare a vehiculului spațial SpaceX, situată de asemenea în Texas, comentează publicația americană.

Primele semne că gazul va fi folosit și la construirea uzinei Tesla din Austin, unde va fi fabricat modelul Cybertruck și alte mașini electrice, au apărut în ianuarie, când pe șantier a apărut un imens utilaj de turnare sub presiune construit de italienii de la Idra Group. Acesta utilizează gaze naturale pentru a topi aluminiu și alte metale, în scopul producerii de componente pentru autovehicule.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Nici Tesla și nici Stabilis nu au comentat prezența cisternelor LNG lângă șantierul Tesla din Austin.

Stabilis deține o facilitate industrială de lichefiere a gazelor naturale extrase din zăcămintele de șist de pe perimetrul Eagle Ford Shale din Texas. Odată lichefiat, gazul este încărcat în cisterne auto criogenice și transportat pe șantierele de construcții de pe ambele părți ale graniței SUA-Mexic.  

Agricover vine la bursă pentru emisiunea de obligațiuni de 40 milioane euro, anunțată în premieră de Profit.ro. Cea mai mare emisiune de obligatiuni a unei companii antreprenoriale românești la BVB CITEȘTE ȘI Agricover vine la bursă pentru emisiunea de obligațiuni de 40 milioane euro, anunțată în premieră de Profit.ro. Cea mai mare emisiune de obligatiuni a unei companii antreprenoriale românești la BVB

Șantierul Tesla este traversat și de o conductă de transport de gaze naturale deținută de operatorul Atmos Energy din Dallas. Un eventual branșament al permite uzinei să dispună de o sursă permanentă fixă de alimentare cu gaze.

Este neclar deocamdată cât gaz va folosi uzina auto Tesla din Austin după ce va fi finalizată și pusă în funcțiune, conchide Bloomberg.

În decembrie anul trecut, Elon Musk a confirmat că s-a mutat cu domiciliul în Texas, unde nu există impozit statal pe venit, iar restricțiile COVID-19 sunt mult mai puțin dure decât în California, unde locuia înainte. Luna aceasta, tot Bloomberg a relatat că Musk va construi o baterie de stocare de electricitate de dimensiuni mari, de peste 100 MW, care va fi conectată la rețeaua de energie a Texasului, după grava criză energetică ce a afectat statul în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla gigafabrica austin texas
elon musk texas
elon musk gaze naturale
elon musk energie regenerabila