Dolarul a scăzut la cel mai redus nivel din aproape ultimii trei ani, piețele pregătindu-se pentru o victorie a democraților în alegerile din Georgia pentru Senatul SUA

Dolarul a scăzut la cel mai redus nivel din aproape ultimii trei ani, piețele pregătindu-se pentru o victorie a democraților în alegerile din Georgia pentru Senatul SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2021

Dolarul a scăzut miercuri la cel mai redus nivel din aproape trei ani, piețele pregătindu-se pentru o victorie a democraților în alegerile din Georgia pentru Senatul SUA, care ar crea condițiile pentru un program de stimulare economică mai mare și ar alimenta apetitul pentru risc pe piața valutară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Democrații au câștigat în Georgia unul dintre locurile din Senat și au preluat conducerea în cursa electorală pentru cel de-al doilea loc disputat, până la ora 09:00 GMT, apropiindu-se de obținerea majorității în camera superioară, scrie News.ro.

Vânzări record pentru Bentley CITEȘTE ȘI Vânzări record pentru Bentley

Analiștii consideră, în general, că un Senat controlat de Democrați ar fi un factor pozitiv pentru creșterea economiei globale, deci și pentru activele mai riscante, dar un factor negativ pentru obligațiuni și pentru dolar, întrucât deficitul bugetar și cel comercial ar crește și mai mult.

Indicele dolarului a atins cel mai redus nivel din aprilie 2018, la deschiderea piețelor europene, după ce a coborât și pe timpul nopții.

La ora 09:01 GMT, indicele dolarului era în declin cu 0,1%, la 89,387.

Dolarul a scăzut și la cel mai redus nivel din ultimii șase ani față de francul elvețian, la 0,8761 franci pe unitate.

Euro a avansat cu 0,2%, la 1,2326 dolari pe unitate, după ce a atins în timpul tranzacțiilor de 1,2346 dolari pe unitate.

”Nu ne-am așteptat la victorii ale democraților în aceste alegeri și în consecință anticipăm să sunt justificate revizuiri în scădere pentru dolar în acest an”, a afirmat Derek Halpenny, director pentru cercetări la MUFG, într-o notă adresată clienților.

”În prezent avem ca țintă un nivel de 1,2800 pentru euro/dolar la sfârșitul anului”, a adăugat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
alegeri sua