Bitcoin depășește un nou prag psihologic

Bitcoin depășește un nou prag psihologic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 ian 2021

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a urcat la un nou maxim istoric și a depășit, pentru prima dată de la lansare, pragul pishologic de 35.000 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul preț record atins de bitcoin este, potrivit datelor CoinDesk, de 35.751 de dolari pe unitate. Doar în ianuarie, criptomoneda a crescut cu peste 20%.

JPMorgan: Bitcoin concurează cu aurul și poate ajunge, pe termen lung, la prețul de 146.000 de dolari CITEȘTE ȘI JPMorgan: Bitcoin concurează cu aurul și poate ajunge, pe termen lung, la prețul de 146.000 de dolari

Noul record este atins după ce, duminică, criptomoneda a sărit, în premieră, de 30.000 de dolari și a urcat, ulterior, la un maxim record de peste 34.000 de dolari.

Anul trecut, moneda a avut o evoluție impresionantă și a doborât record după record. În martie, bitcoin se tranzacționa la un preț circa 5.000 de dolari, de 7 ori mai mic decât prețul actual.

Pe 17 decembrie, bitcoin a atins în premieră pragul psihologic de 20.000 de dolari. Ziua următoare, criptomoneda a atins un nou record, de aproape 24.000 de dolari.

Banca americană de investiții JPMorgan consideră că bitcoin ar putea ajunge, pe termen lung, la prețul de 146.000 de dolari, în contextul în care criptomoneda devine o alternativă pentru plasamentele în aur. Totuși, acest prag poate fi atins abia peste câțiva ani și în anumite condiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
monede digitale
bitcoin pret
record bitcoin
record bitcoin
bitcoin 35.000
prag bitcoin