Bursa falimentară de criptomonede FTX se luptă cu peste 1 milion de creditori

Bursa falimentară de criptomonede FTX se luptă cu peste 1 milion de creditori
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2022

Echipa de experți în restructurare care a preluat controlul imperiului cripto eșuat al lui Sam Bankman-Fried lucrează cu "zeci" de autorități de reglementare din întreaga lume, pe măsură ce se pregătește să înceapă discuțiile cu creditorii, care vor depăși probabil un milion de persoane, potrivit unor noi documente depuse de FTX la tribunalul de faliment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, FTX a estimat numărul creditorilor la 100.000, majoritatea clienți.

Documentele, deși încă sărace în detalii, oferă prima imagine oficială asupra a ceea ce s-a întâmplat în interiorul FTX și a diviziei sale de investiții, Alameda Research, în cele patru zile de când un avocat specializat în restructurare a preluat conducerea și a dus companiile în fața instanței de faliment, scrie Bloomberg.

Căderea platformei crypto FTX și povestea creatorului său, omul care a ajuns în câteva zile de la 25 de miliarde de dolari, la zero CITEȘTE ȘI Căderea platformei crypto FTX și povestea creatorului său, omul care a ajuns în câteva zile de la 25 de miliarde de dolari, la zero

John J. Ray III, care l-a înlocuit pe Bankman-Fried în poziția de CEO în primele ore ale dimineții de 11 noiembrie, a desemnat cinci persoane, inclusiv un fost judecător federal, în calitate de directori independenți la FTX, Alameda și la alte trei companii-cheie din grup.

"Au apărut întrebări cu privire la conducerea domnului Bankman-Fried și la gestionarea gamei complexe de active și afaceri ale FTX sub conducerea sa", au scris avocații FTX în documentele depuse, adăugând că Bankman-Fried a fost de acord să se retragă de la conducerea companiei pe 11 noiembrie, la ora locală 4:30 a.m.

FTX și-a cerut falimentul câteva ore mai târziu, după ce s-a confruntat cu "o criză severă de lichidități", potrivit documentelor depuse.

O echipă de consilieri externi, care include avocați și experți în restructurare de la firmele de avocatură Sullivan & Cromwell și Alvarez & Marsal, a început să mute activele clienților în așa-numitele portofele reci și să răspundă la un atac cibernetic care, potrivit companiei, a dus la retrageri neautorizate pe 11 noiembrie, au scris avocații.

Având în vedere volumul mare de creditori în acest caz, avocații FTX au cerut judecătorului permisiunea de a contacta creditorii prin e-mail și nu la adresele fizice. De asemenea, aceștia au declarat că intenționează să prezinte o listă cu cei mai mari 50 de creditori până pe 18 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ftx
ftx.com
prabusire ftx
platforma tranzactionare criptomonede
bursa criptomonede
sam bankman-fried
faliment ftx
creditori ftx