Embargou pentru aurul rusesc: Regatul Unit, SUA, Canada și Japonia nu mai importă metal nou produs în Rusia

Embargou pentru aurul rusesc: Regatul Unit, SUA, Canada și Japonia nu mai importă metal nou produs în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2022

Regatul Unit, Statele Unite, Canada și Japonia urmează să interzică importurile de aur rusesc, în cadrul unor noi sancțiuni, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, anunță duminică Guvernul britanic, în prima zi a unui summit G7 în sudul Germaniei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Aceste măsuri vor lovi în mod direct oligarhii ruși și vor ataca inima mașinii de război a lui Putin”, declară premierul britanic Boris Johnson, care se întâlnește timp de trei zile cu liderii marilor puteri industrializate în Germania.

”Putin își delapidează resursele de bază în acest război inutil și barbar. El își hrănește egoul în detrimentul popoarelor ucrainean și rus”, denunță Johnson, citat într-un comunicat.

VIDEO Capitala Ucrainei, lovită de rachete. Mai multe explozii au zguduit duminică dimineață Kievul CITEȘTE ȘI VIDEO Capitala Ucrainei, lovită de rachete. Mai multe explozii au zguduit duminică dimineață Kievul

”Trebuie să secăm finanțările regimului Putin. Asta facem împreună cu aliații noștri”, subliniază el.

15 MILIARDE DE EURO ÎN 2021

Rusia o importantă țară producătoare de aur, al cărui export a reprezentat aproape 15 miliarde de euro în 2021, potrivit Guvernului britanic.

Un ambargo al aurului pe piețele din Londra, un important centru financiar în tranzacții cu materii prime, urmează să aibă ”un impact enorm asupra capacității lui Putin de a aduna fonduri”, subliniază Guvernul britanic.

Acest lucru va lovi mai ales elitele rusești, care au au cumpărat aur ”pentru a încerca să ocolească sancțiunile occidentale”, subliniază Downing Street.

Aceste măsuri vizează însă doar aurul nou extras în Rusia și nu pe cel achiziționat înainte de implementarea acestui embargo.

Regatul Unit a impus Rusiei unele dintre cele mai dure sancțiuni în tabăra occidentală, de la începutul invaziei Ucrainei, în urmă cu patru luni, vizând sectoarele financiar, petrolier, zeci de oligarhi, care reprezintă în total 100 de entități și 1.000 de persoane.

Liderii G7 - Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite - se întâlnesc începând de duminică în sudul Germaniei în cadrul unui summit de trei zile, urmat de un summit al statelor membre NATO la Madrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
embargo
rusia
anglia