Euro Insurance DAC a intrat pe piața RCA din România

Euro Insurance DAC a intrat pe piața RCA din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale a Irlandei cu privire la solicitarea depusă de firma de asigurări Euro Insurance DAC, subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation, de a activa pe piața asigurărilor auto obligatorii RCA din România, potrivit unui comunicat publicat marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, numărul asigurătorilor activi pe piața de RCA va ajunge la nouă, în condițiile în care, în cazul Carpatica, ASF a decis declanșarea procedurii de faliment în luna iulie a anului trecut.

”Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiția respectării prevederilor legislației specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii”, se arată în comunicat.

Grupul irlandez LeasePlan Corporation este activ în 23 de țări și oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operațional membră a grupului irlandez, dar și pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.

Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar CITEȘTE ȘI Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar

Liderul pieței RCA a devenit Euroins, la finalul anului trecut, cu o cotă de piață de 21%, depășind fostul lider, Asirom (17,3%). La jumătatea anului trecut, Asirom avea o cotă de piață de 22,3%, iar Euroins deținea 18,4%. În topul pe 2016 urmează City Insurance (16,1%), Carpatica (10,5%), Allianz-Tiriac (9,5%), Omniasig (9%), Groupama (7%), Generali (5,1%) și Uniqa (4,9%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
euro insurance dac