Euro, la cel mai ridicat nivel de după 2018 pe fondul incertitudinii politice din SUA

Euro, la cel mai ridicat nivel de după 2018 pe fondul incertitudinii politice din SUA
scris 7 ian 2021

Moneda euro a atins miercuri cel mai ridicat nivel de după luna aprilie 2018, în condițiile în care incertitudinea politică din SUA a afectat cotația dolarului american, transmite DPA.

După creșterile constante înregistrate în ultimele zile, cotația monedei euro a ajuns miercuri până la 1,2349 dolari, după ce un grup de aleși republicani din Camera Reprezentanților și Senat au decis să conteste înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. În plus, posibilitatea ca Partidul Democrat să controleze Senatul după alegerile din Georgia a crescut incertitudinea politică în cea mai mare economie a lumii, scrie Agerpres.

ANRE: peste 50% dintre consumatorii de electricitate pot fi încadrați în categoria consumatorilor vulnerabili. Majoritatea celorlalți au optat deja pentru piața concurențială CITEȘTE ȘI ANRE: peste 50% dintre consumatorii de electricitate pot fi încadrați în categoria consumatorilor vulnerabili. Majoritatea celorlalți au optat deja pentru piața concurențială

În pofida aprecierii monedei euro în ultimele zile, un important indicator economic publicat miercuri arată dificultățile cu care se va confrunta economia zonei euro în lunile următoare. Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie și sectorul serviciilor, a urcat la 49,1 puncte în decembrie, de la 45,3 de puncte în noiembrie, dar sub estimarea preliminară de 49,8 puncte, conform datelor firmei Markit, cu sediul la Londra.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei. Conform datelor Markit, economia zonei euro a avut un început slab de an, ceea ce ar putea să se reflecte asupra cursului de schimb al monedei euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
moneda
dolar