Euro revine aproape de 4,55 lei și atinge un nivel minim al ultimei luni, după detensionarea situației politice

Euro revine aproape de 4,55 lei și atinge un nivel minim al ultimei luni, după detensionarea situației politice
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,5563 lei/euro, în scădere cu 0,15% față de nivelul precedent și nivel minim din 25 mai, în condițiile în care desemnarea rapidă a unui nou premier, în urma consultărilor preșdintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, a ajutat leul să recupereze terenul pierdut după debutul crizei, spun analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marți, BNR a afișat un curs de 4,5630 lei/euro, scrie News.ro.

Leul s-a depreciat semnificativ în zilele de dinaintea votului pe moțiunea de cenzură introdusă de alianța PSD-ALDE împotriva propriului guvern. Miercuri, euro a atins un nivel maxim din 3 august 2012, de 4,5987 lei.

ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament CITEȘTE ȘI ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament

După desemnarea rapidă a lui Mihai Tudose pentru funcția de premier, presiunea asupra leului a dispărut.

"Mediul politic mai calm a ajutat moneda românească, cu toate că valutele regionale au mers în direcția contrară ieri. Acestea fiind zise, fundamentele bune și perspectiva revenirii la normal din prisma zgomotului politic ar trebui să ajute leul atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu (amintim că prognoza noastră de curs pentru final de 2017 este 4,45/euro)", arată un raport al ING Bank, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat puternic, de la 4,0522 lei la 4,0114 lei, nivel minim din 6 octombrie 2016.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,1937 lei la 4,1753 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
curs valutar