OTP Bank România a lansat două noi credite pentru agricultori, în parteneriat cu Groupama

OTP Bank România a lansat două noi credite pentru agricultori, în parteneriat cu Groupama
scris 28 iun 2017

Sucursala din România a băncii maghiare OTP Bank a anunțat miercuri lansarea a două noi instrumente de creditare, dezvoltate în parteneriat cu firma de asigurări Groupama Asigurări, deținută de grupul francez Groupama, destinate agricultorilor.

Lansarea vine în contextul în care mai mulți agricultori din România s-au plâns, în ultimii ani, că accesează greu credite bancare, scrie News.ro.

Creditul ”Anotimpul tău” fără garanții imobiliare este garantat exclusiv cu polița emisă de Groupama Asigurări în cazul în care suma solicitată este de maximum 200.000 lei, potrivit comunicatului.

Totodată, pentru creditul ”Anotimpul tău” parțial garantat se solicită garanții suplimentare de 50%, fiind parțial garantat în baza unei polițe emise de Groupama Asigurări, în cazul în care suma solicitată nu depășește 200.000 euro.

IMM-urile care nu au contracte semnificative cu statul sau subvenții ar putea fi scutite de plata contribuțiilor sociale CITEȘTE ȘI IMM-urile care nu au contracte semnificative cu statul sau subvenții ar putea fi scutite de plata contribuțiilor sociale

Pentru a fi eligibili, pe lângă criteriile de eligibilitate standard ale băncii, clienții trebuie să activeze în domeniul agricol, să dețină un teren arabil lucrat de minimum 100 hectare sau minimum 100 vaci de lapte per fermă sau minimum 100 porci per fermă și să prezinte polița de asigurare pentru culturi sau animale cesionată în favoarea OTP Bank România, încheiată cu Groupama Asigurări.

Clienții pot beneficia de termene reduse la plata daunelor, constând în reducerea termenului standard de 30 de zile, acordat clienților Groupama Asigurări, la 20 de zile pentru clienții OTP Bank România, potrivit companiei.

Totodată, există un plan flexibil de plată a ratelor de primă de asigurare, cu condiția achitării ultimei rate înainte de data de 1 iunie pentru culturile de toamnă, respectiv 1 august pentru culturile de primăvară din anul agricol în curs, facilitate la care au acces exclusiv clienții OTP Bank România.

În plus, clienții au posibilitatea refinanțării unor credite cu aceeași destinație, contractate de la alte bănci. Există și o modalitate de funcționare și de rambursare flexibilă, în funcție de specificul activității clientului și de posibilitățile de rambursare, prin oferirea facilităților de creditare fie revolving, fie non-revolving, potrivit companiei.

Clienții pot beneficia de reduceri la asigurarea mașinilor agricole și a celor personale, de reduceri pentru asigurările de viață, de sănătate și accidente pentru angajați și pentru familie și de excursii și sponsorizări pentru participarea la târguri internaționale din domeniul agro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
otp bank romania
groupama