ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament

ASF are o nouă conducere. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu au fost confirmați de Parlament

Leonardo Badea

Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 28 iun 2017

Leonardo Badea, președintele comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților, a fost votat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, pentru postul de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Pentru poziția de prim-vicepreședinte al instituției a fost votat Ovidiu Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, până în prezent consilier al lui Mircea Ursache, membru în boardul ASF. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În plenul reunit al Parlamentului, pentru Leonardo Badea au votat 321 de parlamentari, iar 38 s-au opus, în timp ce pe Ovidiu Wlassopol l-au susținut 338 de parlamentari, iar 21 au votat împotriva numirii acestuia.   

Votat luni în comisii cu doar două abțineri, Badea a anunțat care vor fi prioritățile mandatului său: "Îmi propun menținerea stabilității sistemului. Vreau reguli noi, moderne, adecvate și ferme. Este nevoie de reglementare pentru a proteja consumatorul. Susținerea dezvoltării celor trei piețe este un alt obiectiv. Vrem să ne aliniem, de asemenea, la legislația europeană prin cele mai bune practici. Al cincilea obiectiv este să întărim credibilitatea și imaginea ASF. Nu în ultimul rând, vom merge pe o supraveghere bazată pe risc, vrem să fim proactivi."

Anterior, Badea (foto) fusese anunțat de către președintele PSD, Liviu Dragnea, ca viitor candidat. El a confirmat pentru Profit.ro că va fi audiat pentru poziția de șef al ASF.

EXCLUSIV Cele mai mici tarife RCA în funcție de mașină și șofer. Comisionul deja vinde mai bine ca prețul, iar piața a ajuns o afacere în 4 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cele mai mici tarife RCA în funcție de mașină și șofer. Comisionul deja vinde mai bine ca prețul, iar piața a ajuns o afacere în 4

Badea este profesor la Universitatea din Târgoviște și are experiență în mediul financiar doar la nivel teoretic, ținând cursuri în domeniul pieței de capital. “Sunt oameni în ASF care mi-au fost studenți. Nu cred că voi avea o problemă în ceea ce privește experiența”, a declarat, anterior, Badea, pentru Profit.ro.

Președintele ASF trebuie să aibă, potrivit legii, o experiență de minimum 8 ani în domeniul financiar.

De partea cealaltă, Wlassopol a fost în trecut jurnalist. El a ocupat funcția de consilier al lui Mircea Ursache, vicepreședinte ASF, responsabil cu piața de capital. A cumulat o experiență de 10 ani în domeniul financiar, fiind consilier la CNVM și ASF în perioada 2007-2017, instituții în care a ajuns după ce a lucrat ca reporter la Pro TV.

Pe postul de prim-vicepreședinte a mai încercat să cadideze și Dumitru Bota, care s-a retras până la urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
presedinte
badea
wlassopol
vasilescu
parlament
vot