Euro scade la 4,55 lei, leul continuă să crească în fața principalelor valute

Euro scade la 4,55 lei, leul continuă să crească în fața principalelor valute
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,5500 lei/euro, leul continuând să se aprecieze, în trend cu monede din regiune, dar analiștii îndeamnă la prudență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, BNR a afișat un curs de 4,5552 lei/euro.

Leul a dat semne de revenire încă de la mijlocul săptămânii trecute și a continuat să se aprecieze și luni în fața euro, scrie News.ro.

Analiștii și investitorii atenți la politicile guvernului în materie fiscală și salarială, în condițiile în care economiștii consideră că deficitul bugetar al României ar putea crește la niveluri nesustenabile în acest an.

Analiștii consideră însă că aprecierea leului ar putea să nu fie una de durată și îndeamnă la prudență, în condițiile unui context economic global delicat.

Analiști: Euro poate coborî la minimul ultimilor 15 ani în cazul victoriei lui Le Pen la președinția Franței CITEȘTE ȘI Analiști: Euro poate coborî la minimul ultimilor 15 ani în cazul victoriei lui Le Pen la președinția Franței

"Putem vedea și în continuare o apreciere a leului, pe măsură ce acesta recuperează distanța față de zlotul polonez și forintul maghiar, deși îngrijorările legate de contextul economic global ar putea duce la un mediu prudent și, prin urmare, la câștiguri limitate”, arată un raport al ING Bank, publicat luni.

Euro continuă aprecierea în fața dolarului american, fiind cotat pe piețele internaționale dincolo de pragul de 1,086 dolari.

În raport cu leul, dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2149 lei vineri la 4,1870 lei luni.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,2530 lei la 4,2529 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
curs valutar