Euro se menține sub 4,56 lei, dolarul coboară la un nivel minim al ultimelor 21 luni

Euro se menține sub 4,56 lei, dolarul coboară la un nivel minim al ultimelor 21 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,5577 lei/euro, în scădere cu 0,05% față de nivelul precedent, pe o piață calmă, în timp ce dolarul a coborât sub 3,86 lei, nivel minim din 15 octombrie 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Luni, BNR a afișat un curs de 4,5598 lei/euro.

Moneda românească a înregistrat o volatilitate redusă în raport cu euro, pe o piață calmă și cu volume mici, scrie News.ro.

"Calendarul de astăzi include câteva evenimente importante, cum ar fi prima citire a dinamicii economiei zonei euro în T2 2017 și indicii PMI pentru țările majore din regiune (fără România). Însă aceste evenimente nu vor putea, probabil, să schimbe evoluțiile favorabile, având în vedere apetitul de risc la nivel global", arată un raport al ING Bank, publicat marți.

DNA declanșează acțiunea penală împotriva șefului Digi, acuzat de spălare de bani CITEȘTE ȘI DNA declanșează acțiunea penală împotriva șefului Digi, acuzat de spălare de bani

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,8873 lei la 3,8569 lei, cel mai scăzut nivel din 15 octombrie 2015.

Francul elvețian și-a continuat deprecierea, fiind cotat de BNR cu 3,9976 lei, față de 4,0065 lei în ședința precedentă. Este pentru prima dată din 14 ianuarie 2015, când s-a produs șocul legat de decizia băncii centrale a Elveției de a elimina plafonul de variație, când cursul francului coboară sub pragul de 4 lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
curs valutar
bnr