Favoritul la funcția de ministru britanic de Finanțe va pleda pentru accesul băncilor la piața UE

Favoritul la funcția de ministru britanic de Finanțe va pleda pentru accesul băncilor la piața UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2016

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Philip Hammond, favorit pentru postul de ministru de Finanțe, a declarat că se va lupta ca serviciile financiare să păstreze accesul la piața unică a Uniunii Europene, în urma votului britanicilor pentru ieșirea din UE, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hammond a afirmat marți, la un eveniment al Asociației Bancherilor Britanici, că serviciile financiare sunt probabil cele mai afectate de incertitudinile politice, potrivit unor două persoane care au participat la reuniune, scrie News.ro.

”Accesul la piața unică are o importanță crucială pentru industria bancară”, a spus Hammond.

El a arătat că există riscul ca industria bancară să se transfere în alt oraș european, dar că acest fapt ar fi dificil.

Noua bancă de dezvoltare a statelor BRICS vinde obligațiuni verzi de 448,37 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Noua bancă de dezvoltare a statelor BRICS vinde obligațiuni verzi de 448,37 milioane de dolari

Conservatoarea Theresa May va deveni miercuri prim-ministru al Marii Britanii, în locul lui David Cameron.

După șocul politic provocat de votul britanicilor pro-Brexit, May este așteptată să înceapă imediat formarea noului guvern.

Hammond este persoana cu cele mai mari șanse de a-l înlocui pe actualul ministru de Finanțe, George Osborne, la casa de pariuri Ladbrokes (2/7), urmată de casa Chris Grayling (4/1) și Sajid Javid (6/1).

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
ue
banci