Fitch: Preluarea Bancpost nu afectează ratingul Băncii Transilvania

Fitch: Preluarea Bancpost nu afectează ratingul Băncii Transilvania
scris 11 ian 2018

Recentul anunț al Băncii Transilvania (BT) privind intenția de a achiziționa un creditor mai mic de pe piața internă, Bancpost, este în prezent neutru pentru ratingurile BT, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară Fitch Ratings.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent, Fitch a confirmat ratingul pe termen lung al Băncii Transilvania la ''BB'', perspectiva atribuită fiind stabilă, și ratingul de viabilitate la ''bb'', scrie Agerpres.

Banca Națională a Elveției a realizat în 2017 un profit de 54 miliarde franci, mai mare decât Apple, JP Morgan și Warren Buffett CITEȘTE ȘI Banca Națională a Elveției a realizat în 2017 un profit de 54 miliarde franci, mai mare decât Apple, JP Morgan și Warren Buffett

Fitch apreciază că achiziționarea entităților de către BT nu va afecta semnificativ profilul de creditare al Băncii Transilvania și situația sa financiară și, prin urmare, nu va avea un impact imediat asupra ratingurilor băncii. În același timp, vedem achiziția ca fiind solidă din punct de vedere strategic și pozitivă pentru dezvoltarea băncii, sprijinind poziția solidă a BT pe piața din România, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
banc post