Fitch: Preluarea Bancpost nu afectează ratingul Băncii Transilvania

Fitch: Preluarea Bancpost nu afectează ratingul Băncii Transilvania
scris 11 ian 2018

Recentul anunț al Băncii Transilvania (BT) privind intenția de a achiziționa un creditor mai mic de pe piața internă, Bancpost, este în prezent neutru pentru ratingurile BT, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară Fitch Ratings.

Recent, Fitch a confirmat ratingul pe termen lung al Băncii Transilvania la ''BB'', perspectiva atribuită fiind stabilă, și ratingul de viabilitate la ''bb'', scrie Agerpres.

Banca Națională a Elveției a realizat în 2017 un profit de 54 miliarde franci, mai mare decât Apple, JP Morgan și Warren Buffett CITEȘTE ȘI Banca Națională a Elveției a realizat în 2017 un profit de 54 miliarde franci, mai mare decât Apple, JP Morgan și Warren Buffett

Fitch apreciază că achiziționarea entităților de către BT nu va afecta semnificativ profilul de creditare al Băncii Transilvania și situația sa financiară și, prin urmare, nu va avea un impact imediat asupra ratingurilor băncii. În același timp, vedem achiziția ca fiind solidă din punct de vedere strategic și pozitivă pentru dezvoltarea băncii, sprijinind poziția solidă a BT pe piața din România, se arată în comunicat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca transilvania
banc post