FMI: Politicile lui Trump sunt riscante pentru stabilitatea financiară

FMI: Politicile lui Trump sunt riscante pentru stabilitatea financiară
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2017

Reducerile de taxe și dereglementarea sectorului financiar propuse de administrația Trump ar putea încuraja companiile americane să își asume riscuri exagerate, avertizează FMI în raportul referitor la stabilitatea financiară, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Președintele Donald Trump a propus reducerea impozitului pe profit la 15% și taxarea scăzută a veniturilor offshore, la repatrierea banilor. O altă propunere este deducerea imediată a cheltuielilor de capital, scrie News.ro

Panul ar putea determina companiile americane să crească semnificativ cheltuielile, iar propunerile ar putea avea efectul nedorit de asumare a unor riscuri prea mari de către companii, avertizează Fondul.

”Fluxurile de capital generate de reformele fiscale ar putea crește în principal în sectoare care își asigură riscuri financiare substanțiale. Astfel de riscuri sunt asociate cu fluctuații destabilizatoare intermitente mari în sistemul financiar”, se arată în raport.

EXCLUSIV Surprize în culisele celei mai mari amenzi din istoria ASF: votul pentru amendarea NN Pensii, influențat decisiv de o persoană venită special din concediu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surprize în culisele celei mai mari amenzi din istoria ASF: votul pentru amendarea NN Pensii, influențat decisiv de o persoană venită special din concediu

Istoria arată că schimbările politicilor fiscale au fost urmate deseori de creșterea riscurilor asumate în fuziuni și achiziții, potrivit FMI, care a dat ca exemplu creșterea riscurilor după o scutire fiscală acordată pentru profiturile offshore în 2004.

Instituția financiară avertizează totodată și în privința relaxării reglementărilor din sectorul financiar.

Trump a promis că va relaxa prevederile Dodd-Frank, care constau într-un set de legi adoptate după criza financiară  pentru descurajarea asumării unor riscuri exagerate.

FMI consideră pe de altă parte că stabilitatea financiară s-a îmbunătățit după raportul precedent, din octombrie, odată cu intensificarea activităților economice, pe fondul politicii monetare și financiare relaxate.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
trump