FMI vine la București

FMI vine la București
scris 18 sep 2023

O echipă a Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, șeful misiunii pentru România, se va afla la București în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei românești în baza Articolului IV, a anunțat, într-un comunicat, instituția financiară internațională.

Potrivit sursei citate, astfel de consultări au loc periodic cu toate statele membre FMI, scrie Agerpres.

O companie din Franța înlocuiește peste 200 de angajați cu inteligența artificială CITEȘTE ȘI O companie din Franța înlocuiește peste 200 de angajați cu inteligența artificială

Echipa FMI va discuta cu autoritățile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ai Băncii Naționale a României și ai altor agenții guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Totodată, experții instituției financiare internaționale se vor întâlni cu reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

La finalul vizitei, este de așteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferință de presă.

Consultările constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situației financiare și economice la nivel național și formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare și economice de urmat pentru asigurarea stabilității și a unei evoluții pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare și aprobare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
jan kees martijn